Még manapság is lenézik azokat a gyerekeket, akik házasságon kívül születnek?
Már mint meglévő házasságban , de nem a férjtől. gondolom ez a kérdés. nem is a házasság nélkül született gyermek.
a házasság alatt, de mástól az szerintem nem korszamúló és nem is a mozaik családhoz tartozik. az nagyon gáz. gondolj bele, hogy a gyermeknél ki derül idővel, hogy aférjhez nincs is köze vérszerint. majd a gyermek azt hiszi az apja a férj, de ilyenkor jön a dns. majd az átkönyvelés. szegény gyermektől megkérdezik, apukádat hogyan hívják pl, iskolában. majd ő mond egy nevet. majd közlik vele, hogy ide más van írva, vagy a tanító néni néz egy nagyot. a másik gond ezzel, ha a férj jogilag nem lessz köthető a gyermekhez, akkor csupán egy jó ismerős lessz belőle. de az úgymondanám kefegép apuka , le is mondhat a gyermekről, csak fizet utánna, majd a gyermek az anyjára van utalva. akik pedig csak együtt élnek és úgy lessz gyermekük , az nem elitélendő, sőtt. tapasztalatom az, hogy jobban működik olykor, mint a házasság.
Igen, a kérdés nem egyértelmű, a kérdező vajon arra gondolt, hogy egy házasságon kívüli gyermekről van szó, aki a szeretőtől született vagy arról aki csak úgy papír nélkül két ember kapcsolatából? Mert nem mindegy! Régen, biztosan volt ilyen lenéző hozzáállás a gyermekkel, vagy az anyával szemben, amikor még csak a házasságot ismerték el egyedüli kapcsolatformának, de manapság ez már nem hiszem, hogy téma lenne.
Nekem is van egy lányom, az apjával nem voltunk házasok, utána egyedül neveltem, de a gyereket sosem érte ilyen inzultus, talán én egy kicsit jobban megéreztem a rosszalló véleményt, hogy nem vett el az apja. Tehát inkább az anya van kitéve a rosszindulatnak, nem a gyermek.
ez, nem csak a gazdagságon múlik. ott főleg meg van ez. amugy meg azt mondom, az olyan nőnek nem lenne szabad szülnie. persze házasság előtt nincs arra a gyökér homlokára írva, hogy hülye vagyok és meg foglak csalni és megalázni, ha már voltál olyan hülye, hogy elvettél.
na , ez a gond, a nőnek nevezett ne is mondjak rájuk jelzőt, azt hiszik ha már elvették őket, bármit meg is tehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!