A családom úgy gondolja, hogy nem vagyok képes elvégezni az egyetemet. Mit tegyek?
köszönöm a válaszokat. igazatok van, ha most otthagynám, örökre bánni fogom, mivel lényegében eddig ez az egyetlen nagyon nagy vágyam, a diploma. a magánéletemben nem vagyok szerencsés, nincs párom, sem igazi barátaim (ennek ellenére sok emberrel jóban vagyok, csak senkihez sem sikerült közelebb kerülnöm), így tényleg csak a tanulás meg az egyetem maradt nekem.
2. válaszolónak: nem, egyszerű családból származom, a rokonságban senkinek nincs diplomája, soknak még érettségije sincs, csak anyám végezte el munka mellett levelezőn az egyetemet, így neki van. ezért is nem erőltetik az egyetemet, hogy legyen, mert szerintük nem nagyon fontos, ma már diploma mellett is lehet éhezni, és a diplomás emberek sem muszáj okosabbnak lenniük, mint akiknek nincs diplomájuk.
Biztos hogy nem hisznek neked, nem arról van szó hogy anyagilag nem bírják?
Egyetlen vizsga miatt mondják, hogy nem fog menni? Hányadig félév?
Szerintem ennek csupán az lehet az oka, hogy el sem tudják képzelni, hogy az egyetemisták nagy részének van legalább egy olyan tárgya, ami nem sikerült elsőre. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy a "de hát mások is" kezdetű kifogás megállja a helyét, de nincsenek vele tisztában, hogy ez teljesen átlagos dolog, és nem jelent semmit.
Szedd össze magad és bizonyítsd be, hogy te akkor is képes vagy rá, ha ők nem hisznek benned. Ezzel amúgy is elsősorban magadnak tartozol. Ha most feladnád, tudnál úgy nyugodtan aludni, hogy volt egy lehetőséged, de te nem éltél vele? Hiszen azt írtad, mindig is ezt akartad. Akkor néhány kétkedő (még ha a családtagjaid is) ne tántorítson el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!