Mit lehet ilyenkor csinálni?
A szüleim folyamatosan turkálnak a cuccaim között, már nagyon elegem van belőlük.... Pedig jó tanuló vagyok, alig járok el itthonról, de mindig amikor hazajövök valahonnan azt látom, hogy "ki van takarítva" a szobám...
Most is elmentem sátorozni, a táskámban maradt a hálózsák meg a ruhák, ki akartam szedni őket, de el kellett mennem itthonról, amikor meg hazajöttem tök üres volt... Meg múltkor a pénztárcámban kutatták át az összes blokkot, utána meg kérdőre vontak, hogy én miket veszek a saját pénzemből (a legolcsóbb sminkcuccok voltak, de nembaj....).. A telefonomat is át szokták nézni, csak nem tudok rá jelszót tenni, szóval marad a folyamatos híváslista törölgetés...
A gépemen is megtudták valahonnan a jelszót, most fogok mindent titkosítani, mert ez már nagyon durva, hogy nem lehet intim-szférám... Hogy lehetne elérni, hogy ne kutassanak? Írjak valami kamunaplót és írjak nekik egy szép levelet vagy mi? Van olyan, akinek ilyen szülei vannak? Ti hogyan oldottátok meg?
Lassan 18 éves leszek, de kiakasztanak....
Két választ adok neked.
1. Tudod, hogy én mennyire örültem volna, ha a szüleim ezt csinálták volna velem? Én 10 éves koromban nem mentem haza egyszer, és észre sem vették. Mint ahogy később sem figyeltek rám sosem.
Úgyhogy érezd magad szerencsésnek, hogy törődnek veled.
2. Pont a leírtakból kifolyólag én a most 12 éves fiam életének minden részletéről tudni akarok és hasonlóan a te szüleidhez ellenőrzöm és odafigyelek rá. Úgy gondolom inkább utáljon egy kicsit/vagy nagyon most azért, mert nem engedem szabadjára, mint később egész életében azért, mert nem védtem meg és engedtem félremenni a legsérülékenyebb és legjobban befolyásolható életszakaszban.
Ha majd befejezted az iskoládat és elindulsz az életben, senki (vagy csak akit magad mellé választasz) nem fog utánad "kémkedni". Addig próbáld meg elviselni a szülőket, még ha nehéz is.
Én is először beszélnék velük. Lehet, nem is gondolják, hogy ez téged ennyire zavar. Vagy egy kicsit "megviccelném" őket: vennék egy doboz cigit és beraknám a táskámba, úgyis megtalálják. Rá is írhatsz valamit mondjuk: szeretnék nagyobb bizalmat... hátha leesik nekik...
Nekem még ugyan kicsik a gyerekeim, de nem szeretném majd ilyen helyzetbe hozni őket/magamat. Persze anyaként az ember aggódik és nehéz lehet megállni a dolgot. Ezt csak egy másik álláspont miatt írtam le. üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!