Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Na, ilyenkor mit lehet csináln...

Na, ilyenkor mit lehet csinálni a kedves házastárssal?

Figyelt kérdés

Férjem jellemzően elkésik mindenhonnan. Eleinte morogtam érte, aztán úgy voltam vele, hogy automatikusan rászámolok az ígért időre, mert zavaró volt, hogy puccba vágva ülök, mert "időre legyél kész, akkor érkezem", aztán még két órán át vártam.

Tegnap kivételesen tényleg pontos volt, én akkor akartam indulni a fürdőszoba felé. Hatalmas patália, hogy indulnunk kellene, megmondta előre, hogy most jön. Igenám, de 500 alkalomból először voltál pontos, én a "te időd" szerint számoltam.

Egész nap ezen duzzogott, hogy miattam kell várnia. Este még egyszer a fejemhez vágta, hogy mennyire megvárakoztattam.

Most ismét már fél órája itthon van - szerinte. (Felhívott egy órája, hogy fél óra múlva érkezik és megyünk.)

No, akkor mi lenne a helyes magatartás részemről?

2011. nov. 22. 13:10
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%

Hát akkor tényleg fél órája otthon van :)

Nemtudom mi lenne a helyes,én nem tudnám elviselni,hogy a páromra várjak sokat mindig. 30N

2011. nov. 22. 13:29
 2/12 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem ne ő legyen felháborodva. Eddig te voltál megértő a sorozatos késései miatt, beálltál egy rendszerre. Most hirtelen kezdett pontos lenni, mondd meg neki, hogy meg kell még szoknod, hiszen eddig ez nem így volt.

Próbálj visszaállni (tudom, hogy idegesítő a kiszámíthatatlansága), és akkor nem vethet semmit a szemedre. Csak azt nem értem, hogy ha eddig működött, hogy mindig késik, akkor hirtelen miért változtatott rajta?

2011. nov. 22. 13:32
 3/12 bánomisén ***** válasza:
46%

Én azt nem tudnám elviselni, hogy mindig én várok, de ha neki kell, mert száz esetből egyszer pontos, akkor így kifakadjon.

Fogalmam sincs, kérdező, hogy mit tehetnél, esetleg valahogy tudatosítsd benne, hogy notórius késő, mert úgy tűnik, észre sem veszi. Mondjuk hívd fel, hogy lejárt az ígért fél óra, hol van. És tedd ezt meg néhányszor. Nem veszekedve, csak érdeklődve. Akkor talán észbekap.

2011. nov. 22. 13:35
 4/12 anonim válasza:
51%

Szerintem legyetek egymáshoz nagyvonalúak. Annyira sok bántást kap az ember kívülről, hogy olyan jó legalább otthon jót kapni, méltányolni egymást. Beszéld meg vele, hogy ezután ezt fogjátok csinálni. Hidd el, sokkal jobb lesz a kapcsolatotok is, ha szépen beszéltek egymással. Nem könnyű, mert sokszor csípőből jönnek a piszkálódó, számonkérő stb, szavak ki az emberből, de ha figyelni fogtok, sokkal jobban fogjátok otthon érezni magatokat és egymással is.

Otthon nem érdemes háborúzni, csak rossz lesz a vége, mint minden háborúnak, nem lesz nyertes, csak vesztes! És nem is azért házasodtatok össze, hogy aztán szétromboljátok, amit elkezdtetek közösen felépíteni.

A késéssel kapcsolatban szerintem le tudod venni a lábáról, ha ilyenkor tudsz annak örülni, hogy egyszer végre nem késett el és ezt örömmel ki is fejezed neki. Hidd el jó reakciónak nem az lesz a vége, hogy kiborul és üvöltözik, hanem inkább ő is veled együtt fog örülni. :-)

Sok sikert!

2011. nov. 22. 13:38
 5/12 anonim ***** válasza:
65%

Csináld te is ugyanezt. Morogj egész nap, ha megvárakoztat, és még este is vágd a fejéhez.

Vagy máskor ne egyezz bele a programba.

Csak olyankor menjetek el közösen valahová, ha biztosan nem fog késni. Tehát hétvégén vagy a szabadnapotokon reggel, ahogy felkeltek, az után.

2011. nov. 22. 13:45
 6/12 anonim ***** válasza:
60%
Tenni ez ellen nem tudsz, legfeljebb nagy veszekedések árán párszor pontos lesz. Ez tolerálható, viszont érdemes belegondolni, hogy az ilyen késő emberekben nem nagyon motoszkál a lelkiismeret, mikor késik, tul. lesz@rja a másikat. Tudja, hogy az ott vár, de ő akkor is megnézi még a leveleit, iszik egyet, stb,nem törődik vele. Ez könnyen kiütközhet az élet más területein is, ha most még nem is.
2011. nov. 22. 13:47
 7/12 anonim ***** válasza:
44%

Miért nem mondod, hogy te már sokkal többet vártál rá egész idáig? Nem hiszem, hogy ezt ne értené meg.

Mindenképp békülj ki vele, de ne megalázkodva, hanem, hogy többet akkor egyikünk se késsen, és mindent pontosan csináljunk.

Legközelebb úgyis el fog késni, akkor felhozhatod, hogy már megint késel, és hogy legközelebb ne rád legyen kiakadva egyetlen eset miatt, mikor ő sorozatban ezt csinálja, te pedig elnézed neki.

2011. nov. 22. 13:52
 8/12 anonim ***** válasza:
74%
Lehet, hogy kicsit messzemenőnek tűnik a következtetés, de én családalapításra nem ilyen embert választanák. 0 lelkiismeret, 0 empátia, + nem érdekli a környezete véleménye. Ebből sok baj lehet még.
2011. nov. 22. 13:53
 9/12 anonim ***** válasza:
az én férjem ugyanilyen.próbáltam megváltoztatni,nem sikerült.én is rászámolom azt az időt,amit késni szokott.ha meg fontos,hogy időben hazaérjen,rátelefonálok.
2011. nov. 22. 13:58
 10/12 anonim ***** válasza:
A helyedben most nem szólnék egy szót sem, pont azért mert számít rá. Azonnal kész lenne a válasz: tegnap mennyit vártam rád, direkt jöttem később. Viszont innentől minden alkalommal azonnal küldenék egy sms-t, hogy drágám, úgy látom megjöttél. Pont abban a pillanatban amikorra ígérte, hogy jön. Sajnos nagyon igaza van a 62%-os válaszolónak, nem jelentesz túl sokat neki bármilyen hihetetlen. Még jó, hogy a lakásban kell várnod, nem valahol az utcán fagyoskodva. Az sem okozna neki különösebb problémát.
2011. nov. 22. 13:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!