Na, ilyenkor mit lehet csinálni a kedves házastárssal?
Férjem jellemzően elkésik mindenhonnan. Eleinte morogtam érte, aztán úgy voltam vele, hogy automatikusan rászámolok az ígért időre, mert zavaró volt, hogy puccba vágva ülök, mert "időre legyél kész, akkor érkezem", aztán még két órán át vártam.
Tegnap kivételesen tényleg pontos volt, én akkor akartam indulni a fürdőszoba felé. Hatalmas patália, hogy indulnunk kellene, megmondta előre, hogy most jön. Igenám, de 500 alkalomból először voltál pontos, én a "te időd" szerint számoltam.
Egész nap ezen duzzogott, hogy miattam kell várnia. Este még egyszer a fejemhez vágta, hogy mennyire megvárakoztattam.
Most ismét már fél órája itthon van - szerinte. (Felhívott egy órája, hogy fél óra múlva érkezik és megyünk.)
No, akkor mi lenne a helyes magatartás részemről?
Minden más szempontból nagyon figyelmes, egyszerűen nincs időérzéke. Mondtam, hogy ha úgyis nagyrészt kocsiban ül, nézzen már rá időnként az órára, hogy időben orientálódjon.
Akkor is késik, ha máshol van dolga, még a főnökeivel megbeszélt találkozókról is elkésik.
Figyelmeztetni próbáltam, szerintem tudja, hogy gáz, illetve volt nem egy problémája már belőle. Abból is gondolom, hogy ha reggel megkérdezem, hogy kb mikor ér haza (kötetlen munkaidőben dolgozik, így akár délre, de este nyolcra is hazaérhet), amire nagyjából annyi választ várok, hogy "kora délután" vagy "késő este", akkor kifakad, mintha számonkérném.
Majd napközben hatszor felhív és megígéri, hogy mikor ér haza. Ami rendszerint nem jön össze.
De az amúgy imádott lányával is ugyanezt csinálja (aki amúgy hasonlóan "pö.csölős" típus). Megígér egy időpontot, aztán elbambul a kádban, vagy még eszébe jut, hogy itthon reggelizik, nem nála.. közben a lánya meg hatszor hívja, hogy hol van már. De ők kölcsönösen szivatják egymást, mert ha aránylag időben odaér, akkor a lánya még tutira fél órát sminkel, vagy negyvenszer lejön megkérdezni, hogy jó-e az a ruha, és a választól függetlenül visszamegy átöltözni.
Aztán mindketten nekem szidják a másikat :))
Báár, lehet tudatalatti választás volt, mert apám is ilyen. Aranyszívű ember, de képtelen időben odaérni. Százezres nagyságrendben adakozik a rendőrségnek gyorshajtásért, mert a gázpedállal akarja behozni a máshol elpö.csölt időt.
Pedig ő kifejezetten magas beosztásban dolgozott, de testületi ülésekről és egyéb fontos rendezvényekről is mindig elkésett, a csapat öltönyös meg néha fél órát várt rá - apám meg percekig szabadkozott a késésért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!