Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha megszoktam, hogy alig...

Ha megszoktam, hogy alig beszélek valakivel ez mindig így lesz?

Figyelt kérdés
Sajnos itthon nem sokat beszélek a szüleimmel mert nem nagyon lehet beszélni velük meg fáradtak. Így a nap nagy részében csendben vagyok, gépezek vagy olvasok stb. A barátaimmal mikor találkozunk akkor se sokat beszélünk mert egy idő után nincs miről beszélni meg hülyeséget mondok és kiakadnak rám. Sokszor idegesek de ezért inkább néha nem mondok semmit nehogy kiakadjanak. A középiskolában se volt jobb a helyzet. Egész délelőtt nem szólt hozzám senki, csak voltam magamnak az osztályban. Félénk is vagyok, önbizalom hiányos ezért nem is nagyon merek megszólalni. 20/L
2012. aug. 31. 18:17
 1/7 anonim válasza:
Nem! Fiú létemre hasonló utat tapossuk. Ez kapcsolat és társaság függő. Valakivel váltok 2 szót valakivel mindig tudnék beszélni. Elöbb utobb találsz olyan embert is akivel simán dölni fog belöled is a szó :D
2012. aug. 31. 18:24
 2/7 anonim ***** válasza:

Én sem beszélek sokat.Nagyim meg is jegyezte valamelyik nap,hogy milyen csendes vagyok.Párommal élek,de ő se bőbeszédű-egymásra találtunk

20/L

2012. aug. 31. 18:30
 3/7 anonim ***** válasza:

ha nem próbálsz meg tenni ellene, akkor így maradhat.. valahogyan szoktasd rá magad, hogy beszélj idegen emberekkel, minél többet.. persze ez baromi nehéz, de fontos.. én általánosban szinte alig beszéltem a suliban, mert utáltam az osztályom és a tanáraimat is, középiskolában is csak a szűk baráti körömmel, ennek az lett az eredménye, hogy teljesen elfelejtettem, hogyan kell kommunikálni az emberekkel, ha idegen társaságban vagyok meg sem tudok szólalni, hivatalos ügyekre is csak nagyon nehezen veszem rá magam, olyankor is halkan, határozatlanul beszélek , ha távolibb rokonokkal találkozom, akkor is alig szólalok meg..

amúgy meg én nem nevetném az olyanokat barátnak, akiket idegesít a mondanivalód és emiatt nem is mersz megszólalni.. az ilyenek csak lehúzzák az embert és még kevesebb önbizalmad lesz.. én a helyedben leráznám magamról őket.. inkább legyek egyedül, mint hogy olyanok vegyenek körül, akik miatt még szarabbul érzem magam..

2012. aug. 31. 18:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Merre laksz, ha megkérdezhetem?
2012. aug. 31. 18:51
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem Kazincbarcikán laksz? :)
2012. aug. 31. 19:52
 6/7 anonim ***** válasza:

lehet, csak rajtad áll.

viszont van egy hatalmas előnye: mivel senki nem tudja a "szaftos" titkaid, botrányaid, így nem tudnak mivel visszaélni ellened :D

régen igencsak extrovertált személyiség voltam, elég sokan irigyeltek, próbáltak keresztbetenni több-kevesebb sikerrel.

olyanokért is amikről nem tehettem, hogy pl. annak a srácnak tetszettem és az üldözött a szerelmével akire egy másik csaj vetette ki a hálóját. a hátam közepére se kívántam a gyereket mégis én lettem a rossz, sorolhatnám miket csináltak emiatt

így hogy nem barátkozok, minden ellenkező neműt nyíltan elmarok magam mellől, ilyen problémáim sincsenek :D

egyébként rossz barátaid vannak, meg ne sértődj.

aki "kiakad rád mert h.lyeségeket mondasz"... milyen h.lyeségeket?sajnáltatod magad hogy te egy senki vagy és öngyilkos akarsz lenni? mert ez tényleg baromság. de ha csak mondasz valamit és arra akadnak ki az nem mindig a te hibád ezen gondolkozz el.

lehet hogy más a humorotok, a világnézetetek, a gondolkodásmódotok és ha ezt ők nem tudják elfogadni akkor nincs egymás mellett keresnivalótok.

félénkség... gondolj arra, ha hagyod mindig magad eltántorítani mindentől akkor sosem lesz az amit te akarsz és nem válnak valóra az álmaid.

nem kell harsányan, nyíltan mindenkit félrelökni lehet a háttérben is munkálkodni.

pl. csinálsz valami olyat amit a világon senkinek nem mondasz el aztán ha elkészül, "robbantod a bombát". így nem lopják el tőled előtte viszont szenzációs lesz nézni a tátott szájukat mikor rádöbbennek hogy te nem is vagy olyan mulya kis szerencsétlen mint amilyennek tűnsz :)

az embereket tartsd magadtól tisztes távolságban és teljen el hosszú idő amíg eleget bizonyítanak ahhoz hogy a barátaiddá fogadd őket

2012. aug. 31. 21:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is volt egy ilyen időszakom sajnos,csak nagymamámmal voltam hajlandó beszélni,meg csoporttársaimmal,ha odajöttek hozzám.Ez kb 2 évig tartott,de a vége felé már kezdtem megőrülni.Szerintem járj el valahová,mindenféleképpen mozdulj ki,mert ez nem egészséges.
2012. szept. 1. 14:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!