Szerintetek melyik jobb?
Előre szólok, hogy most csak ezt a 2 lehetőséget lehet figyelembe venni, senki ne jöjjön az arany középúttal.
1. A régi időkben egy fiú és egy lány találkozott, megkedvelték egymást, az is lehet, hogy szerették, összeházasodtak, gyerekeik lettek. Lehet, hogy nem az "Igazi" volt a házastársuk, de mégis tisztelték egymást, kitartottak egymás mellet jóban-rosszban, segítettek a másiknak.
2. Ma akár a világ másik felén is könnyen találhatunk magunknak párt, így ennyivel nyilván könnyebb megtalálni azt a bizonyosat, de mégis sok a veszekedés, a legkisebb probléma után szakítanak, elválnak, vagy szenvednek egymás mellett, mert olyan kényelmes a 10 éve megszokott partner mellett lenni. Az igaz, hogy élvezhetjük az életet, jobban megismerhetjük az embereket, illetve a másik nemet, ráadásul több szórakozási lehetőség is van, amik közül sokat csinálhatunk együtt.
de mégis tisztelték egymást, kitartottak egymás mellet jóban-rosszban, segítettek a másiknak.
ehhez csak annyit tennék hozzá,hogy ez skszor a látszat volt.
Nem túl rég egy 90hez közeli néni mondta nekem,hogy bár lehuztak együtt a férjével 60 évet,elneveltek 3 szép gyereket,de ahhoz hogy a látszat megmaradjon,neki nagyon sokat kellett tűrnie,szenvednie,irigyli a mai fiatalokat hogy ha nem működik,lehet lépni,nem úgy mint régen,amikor megbélyegezték volna egy életre,család kitagadta volna ha el akar válni.
1.
Szerintem a szerelem egy idő után alábbhagy. Átalakul szeretetté illetve tiszteletté. Ezt el kell fogadni.
Egyik barátnőm két kisgyerekkel azzal az indokkal válik, hogy már csak szeretettel szereti a férjét és nem szerelemmel. Nincs senkije, nem is akar senkit, te nem szerelmet érez a párja után.
Nem értem, legalábbis én a kérdést, mert mindkettőben leírsz egy párkapcsolatot az egyik akik fiatalon összejöttek de szeretik tisztelik egymást és tényleg jóban rosszban együtt, csak hiányzik valami, de akkor sem válnak.
A másik kapcsolat meg nem korán jött létre, elvileg az "igazi" (aki nem lehet mert akkor nem ilyen a kapcsolat) viszont sok a vita meg minden. A tény itt is fennáll, mert nem válnak. Csak ha 10 éve együtt vannak mert kényelmes akkor hogy ismerhetnénk meg a másik nemet meg a szórakozást?
Akkor inkább az első.
Ha gyakorlati a kérdés, akkor nincs olyan hogy csak ez a két lehetőség van.....
HA elméleti, akkor a második. A szülők szempontjából már mindegy, de a gyerekeknek jobb ha nem egész nap a veszekedést hallgatják, hogy nem csak boldogtalannak látják a szüleiket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!