Te az álomautó érdekében elmennétek suli mellett dolgozni? 19/L
19 éves vagyok most nyáron érettségiztem és szeptemberben kezdek egy nehéz iskolát,ahol nappali tagozaton fogok tanulni hétfőtől péntekig.
Hétvégére kaptam egy ajánlatot,diákmunkaként, szombaton és vasárnap is 12-12 órát kellene egy gyárban kábeleket kötözgetni.
Édesapám sajnos meghalt ezért jár az árvasági+ anya nekem adja a családit.
Ez havonta 45000 forint.
Ha vállalom a hétvégi melót akkor az havonta 54000 forint.
Ez összesen: 99000 forint,ami ugye diákként szakma nélkül nagyon jó!
Anyu nem fogad el tőlem itthonra pénz,hitel nincs,és minden mást ők ki tudnak fizetni,azt mondta hogy építgessem a jövőm és ne herdáljam el a pénzt.
Az én "álom autóm" 1.200.000 forint körül van, és mire végeznék az iskolával már lenne autóm.
Ti feladnátok a hétvégéket? Amúgy sem vagyok bulizós.
Úgy gondolom,hogy ez a felajánlás,hogy nem kell hazaadnom péénzt,nagyon nagy segítség ahhoz hogy kezdjek magammal valamit.
19/L
Kérdező, a 2. válaszoló vagyok.
Gyorsan írom le, mert sietnem kéne, szóval az esetleges elírásokért sorry.
Tehát:
Én 18 évesen a hajléktalanság szélén alapítottam egy céget. Rosszabb helyzetben voltam mint te, apám nekem is meghalt, csak anyám már dolgozni nem tudott menni, mert leszázalékolták. Havi 27 000 és 32 000 Ft volt a jövedelmünk.
A megmaradt család [anyám & én] tele volt adóságokkal, egy kártérítésből kezdtem neki a cégnek.
Igaz, hogy suli mellett nem tudtam csinálni, így a sulidolgot jegeltem egy időre és nekiálltam a munkának. [Webfejlesztés, programozás, grafika.]
Igen sokan megpróbáltak lebeszélni, én mentem a fejem után és néha 3 napokat voltam ébren 2 zsömle társaságában, mint kaja a következő 4 napra.
Azóta saját lakásom, autóm van és voltaképp mindenem, mert igen jól keresek.
Mindezt azért írtam le, mert én megpróbáltam és bejött. Szóval próbáld meg te is, veszítenivalód nincs, ha otthagyod a munkát, sem hal éhen a családod.
A legrosszabb, ami történhet, hogy azt mondod, nem megy és leállsz a melóval.
Hajrá!
inkább most melózz sokat, építsd a jövődet, sprórolj, mint olyankor, amikor már nem lesz rá annyi erőd és lehetőséged.
én is kocsira gyűjtök már régóta, igaz nincs annyi félretennivalóm mint neked, de számolgattam, hogy kb 1 év múlva meglesz :)
csak annyit mondok, hogy a papám, 50 évet dolgozott le úgy, hogy egyetlen szabadnapja sem volt, minden reggel 4kor kelt, volt h este 10ig nyomta. a éveben 1x 1 hónap pihenés, üdülés, azon kívül csak a meló. persze, sok dolgot kihagyott, de őt ez tette boldoggá, és a családjának is mindent meg tudott adni.
elmondhatatlanul tisztelem őt ezért. nyugdíj után még 15 évig dolgozott. egyrészt a munka szeretete, másrészt meg a vendégkör unszolására. cukrászdánk volt :) a városban, ahol éltek, az idősebbek mai napig tudják h ki volt Ő, szóval hagyott egy aprócska nyomot a történelemben. ja, és az egyik újabb cukrászda elnevezett róla egy krémest :) de az már nem olyan, mint amit ő tudott, a sírba vitte a titkos receptet.
bocs, h itt traktállak a kis családi archívummal, de talán erőt ad majd a mindennapokhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!