Összeházasodni, mert jön a baba? Ti mit gondoltok?
Párommal 4 éve vagyunk együtt, 3 éve együtt élünk. Én 27 vagyok, ő 30.
Nem szépítem, felelőtlenek voltunk és terhes maradtam (egy betegség miatt le kellett állnom a gyógyszerrel, a nyaralásra kevés gumit vittünk).
Párom szeretne elvenni, de én nem szeretném. Eddig úgy voltam vele és most is úgy gondolom, hogy így mindig az lenne bennem hogy csak a gyerek miatt vesz el. Így az esküvő, a házasság nem a szerelmünkről szólna, hanem tényleg csak egy papír lenne, hogy egyértelmű legyen a gyerek jogi helyzete.
Ti mit gondoltok? Rosszul látom?

Mivel én nem akarnék házasságon kívül szülni, nekem nem lenne bajom a helyzettel. Szerintem egy gyerek után már felesleges álmodozni úgy a gyűrűtől és a házasságról, hogy jaj, vajon mikor? Mert a gyerek már eléggé nagy elköteleződés. Ezek után jobb időben rendbe rakni a helyzetet.
Hogy is mondjam... van pár nő, itt is olvasom: 1 vagy 2 gyerek van, a házasságról meg úgy beszélnek, mintha még nem lenne aktuális. Hogy még nem érettek meg ahhoz, ilyesmi. Közben ott vannak a porontyok... Hát miről beszélünk?

Mindig van egy lökés ami miatt az emberek összeházasodnak, ha nektek ez az, akkor fel kell ismerni, ha pedig másodlagos, akkor unalomból nem kell megtenni. Ismered jól a párod, a lánykérés milyen volt, amolyan "mi lenne ha....", mert csak a papírforma miatt nem kellene...
Amúgy gratulálok a picihez!

12 éve vagyunk együtt, 2 éves múlt a kislányunk és nem házasodtunk össze.
Terhesen végképp nem házasodtam volna. Nem leszek attól boldogabb, nem fogom jobban szeretni a páromat, hogy összeházasodunk.
Ha akkora lesz a kislányunk, hogy zavarni fogja (amit nem hiszek), akkor összeházasodunk.
Várjatok 1-2 évet és házasodjatok akkor össze.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!