Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit lehet tenni? A barátom...

Mit lehet tenni? A barátom (fiúm) szülei nem fogadják el, hogy a fiuk meleg.

Figyelt kérdés
Sajnos nem volt alkalma nyugodt körülmények között a szüleinek "előbújni", hanem a facebook beszélgetéseinkre találtak rá a szülei.. Az én szüleim jól fogadták, és szívesen látják őt is. De a barátom szülei ellenkeznek, és már pszihológushoz akarják vinni, hogy "segítsen" ami nyilván csak még jobban nehezíteni fog a helyzeten. 1 hete nem találkoztunk mert nem engedik el sehova, telefonon beszéltünk, mivel a netet is kihúzzák tőle. Nagyon félek, hogy el fogom veszíteni :(( 16/F
2012. aug. 28. 22:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
92%
"e a barátom szülei ellenkeznek, és már pszihológushoz akarják vinni, hogy "segítsen" ami nyilván csak még jobban nehezíteni fog a helyzeten. " - Kérdező, ez egyáltalán nem valószínű, nagyobb sansz van rá, hogy a pszichológus tényleg segíteni fog - a szüleinek elfogadni, és feldolgozni ezt a helyzetet.
2012. aug. 29. 00:33
 12/20 anonim válasza:
84%

Te sajnos nem sokat tudsz tenni a szüleivel kapcsolatban, de telefonon segíthetsz a barátodnak átvészelni a helyzetet, bátorítani, reménykedni. Esetleg a szüleid beszélhetnének az övéivel. Szerintem egy normális pszihológus nem próbálja meg heteróvá "varázsolni", tekintve, hogy nem is tudná, de a szüleivel segíthet elfogadtatni a helyzetet. És nem tarthatják örökre a szobájában, nemsokára kezdődik a suli, utána vagy előtte meg tudjátok oldani a találkozást, ha csak pár percre is.

Szerintem elveszteni sem fogod, mindenkinek kell valaki, akire számíthat, akibe kapaszkodhat nehéz időkben.

Remélem tudtam segíteni, kitartás! 15/L

2012. aug. 29. 12:45
 13/20 anonim ***** válasza:
82%
Az, hogy pszichológushoz viszik nem baj, mert a pszichológusok 90%-a a tudományos konszenzust követve nem próbálja átnevelni a melegeket és a szülőknek próbál segíteni, hogy megbirkózzanak ezzel a helyzetet. Az más kérdés, hogy a nagyon makacs szülők ilyenkor másik pszichológushoz viszik a gyereküket és előfordul, hogy belebotlanak a 10%-ot kitevő pszichológus sarlatánokba akik jobboldali/vallásos érzületből ideológiával átszőve nem fogadják el a melegséget és hamis reményt keltenek a szülőkben. De ezt most hagyjuk, próbáld bátorítani a barátod és segíteni neki még így telefonon is. A te szüleid meg ostromolják az ő szüleit, talán így lehet valamit tenni. Ha a te szüleid kitartóak még el lehet kerülni a pszichológust és meghallgatják a ti verziótokat.
2012. aug. 29. 23:04
 14/20 anonim ***** válasza:
94%

Utolsó, már bocs, de inkább téged vágnálak pofán. Tartsa magában, ok, de a szüleinek erről tudnia kell, mert a családja!

Kérdező: szerintem a pszichológus segítene a barátod szüleinek elfogadni a fiuk másságát. És nem sokára kezdődik az iskola, ne mondd, hogy nem vagytok olyan leleményesek, hogy megoldjátok a találkákat. :)

16/L

2012. szept. 1. 01:29
 15/20 anonim ***** válasza:
27%
Szeretem az ilyen vadmacskákat :)
2012. szept. 1. 03:29
 16/20 anonim ***** válasza:
19%

Mindenféle ideológia nélkül!

Rengeteg fiatal srác, totál béna a csajozásban.

Ezt azután egymás vállán sírják ki magukból.

Hát csoda, ha összemelegednek??

:)

Amúgy sohasem értettem, hogy mennyivel jobb egy sz@ros se gget dugni,

mint egy hüvelygombás pi nát??!

2012. szept. 1. 08:26
 17/20 anonim ***** válasza:
90%
Azért azt se felejtsük el, hogy Dr. Ceizel Endrének köszönhetjük, ezt az álláspontot miszerint a homoszexualitás, genetikai dolgokra vezethető vissza. Ő talán a legismertebb genetikus Magyarországon akinek a fia meleg. Itt mindenki fantáziájára van bízva ez az állítás. Neki is fel kellett dolgoznia valahogy... Az idő, és türelem fogja a problémátokat megoldani. Bennem semmi előítélet nincs ezzel a témával kapcsolatban. Ne várd el, hogy 1 hét alatt sikerüljön elfogadni a párod szüleinek egy ilyen kaliberű hírt...
2012. szept. 1. 09:51
 18/20 anonim ***** válasza:
76%

Desmond Morris írta, hogy a homoszexualitás olyan esetekben alakul ki, ahol az emberek - és az állatok is!-természetellenesen össze vannak zárva. Ranschburg meg azt írta, hogy -ahogy az előttem írók is mondták- genetika, és/ vagy környezeti hatás. Ugyanis hiába van meg valakiben a genetikai hajlam, mert ha a környezet nem hozza elő, ez nem fog megnyilvánulni. Erre példa az XYY (börtönkromoszóma)kromoszóma. Vagyis a "szuperférfiak", ha szerető normális családban nőnek fel, normálisan be fognak illeszkedni a társadolomba, s nem lesznek bűnözők. Ha egy kicsit is problémás családban nevelkednek, akkor viszont sokkal nagyobb eséllyel végzik a börtönben, mint normális (XY) kromoszómával rendelkező férfitársaik. Tehát szerintem minden össze kell jöjjön, hogy valakiből homoszexuális legyen.

Fel a fejjel: Ha igazán szeretitek egymást, nem fogod elveszíteni. A szülőknek meg hagyjatok időt feldolgozni a traumát, mert ahhoz idő kell, ugyanis most veszítették el álmaikat a fiukkal kapcsolatban. Gondolom meg fognak békélni-idővel, mert mégis csak a gyerekük.

2012. szept. 1. 13:36
 19/20 anonim ***** válasza:
83%
Azta, nem is tudtam, hogy Czeizelnek van egy meleg fia. :O
2012. szept. 1. 22:32
 20/20 anonim ***** válasza:
Szia! Na mi lett végül? Rendeződtek a dolgok azóta?
2013. nov. 19. 04:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!