Mit lehet tenni? A barátom (fiúm) szülei nem fogadják el, hogy a fiuk meleg.
Idővel talán megenyhülnek. Lehet jó volna, ha a te szüleid elbeszélgetnének az övékével. Legalább látnák, vannak, akik normálisan reagálnak a témára, és segítenék őket, hogy szokják az új helyzetet és megtanulják kezelni.
Hosszútávon ezzel csak elidegenítik a saját fiukat maguktól. Ha az hiányzik nekik, hogy majd lelépjen és vissza se nézzen... Nem lehet elzárással átnevelni. Ezért lenne jó, ha a szüleid beszélnének velük.
Sok hülye egy rakásra első 2 hsz. értem és a szülőkre.
Szülők a szégyenek hogy ilyen helyzetbe hozzák a gyermeküket és nemtudják elfogadni, csak azért mert más és arról nem tehet!
Nemtudom mennyire igazak ezek a "kutatások", tehát lehet éppen a szülei voltak a hibásak,,
"Mitől lesz valaki meleg? A homoszexualitás oka
Nos eléggé belenyúltam a témába. Arra gondoltam, hogy utánanézek tudományos kutatások, orvostudomány álláspontjának ezt illetően. Ezt is tettem. 2 féle elterjedt gyakorlat van.
-Az egyik: egy gén felelős a homoszexualitásért, tehát már születéskor eldől, meleg lesz-e az ember vagy sem.
-A másik: környezeti hatások, nevelés, pszichológiai lélektan.
Mindkettőt illetően találni ellentmondó cikket is, ahol pont azt írják az első esetében, hogy nincs ilyen gén, csak a környezeti hatásoktól függ. Viszont a másiknál pont azzal cáfolja, hogy amerikai kutatások igazolták, hogy egy meleg pár által felnevelt gyermek pedig lehet heteroszexuális, így nem hiszik hogy a környezeti hatásoktól!
Úgyhogy ezeken senki nem megy el. Épp ezért én minden orvosi, kutatási eredményt stb-t figyelmen kívül hagyva, leírom szerintem nálam miért alakult ki a homoszexualitás.
Szüleim elváltak, én akkor még csak 3 éves voltam. Bíróság anyuhoz "ítélt", és én is anyuval szerettem volna maradni. A válás oka az alkohol volt, és az ital okozta magatartás, problémák, nem kívánom részletezni. A lényeg, hogy 3 éves korom óta anyu nevelt, egyedül, nem lett új apukám meg ilyesmi. Apukámhoz 2 hetente jártam, illetve jött értem, hétvégi apuka címszón, és vitt hozzá. Apám megnősült másodjára is, és sokszor volt, hogy a felesége többet foglalkozott velem, mint ő. Idővel lett 2 féltestvérem is, egy öcsém és egy húgom. Lassacskán azt éreztem, hogy miattuk járok oda, nem apám miatt. Szóval köztünk sosem volt meg az apa-fiú viszony! Egyszer nem vitt el pecázni, mint más fiúk apukája a gyerekeiket, nem foglalkozott velem.
Így tulajdonképpen apa nélkül nőttem fel, mert ő nem viselkedett apaként sosem, ma is azt érzem hogy számomra ő egy idegen ember. És szerintem ez nem az én hibám...
Tehát én ennek tudom be. Nem volt apai kép! Nem volt férfikép a környezetemben. Illetve nyilván pont amit a második tanulmány ír, gyermekkori környezeti hatások. Hát ittvan, én ezt tudom igazolni.
Szóval aztán 12-13 éves koromban pedig kezdődött a kamaszodás, onnantól pedig már leírtam mi jött. Rádöbbenés arra, hogy meleg vagyok."
Én a genetikai elméletet vallom, azzal a kiegészítéssel, hogy vannak, akikben megvan a hajlam, ez a genetikai módosulat, és bizonyos hatásokra kiütközik.
Pl. egy barátomat kiskorában zaklatta egy tizenéves romafiú. Ő mostanában ismerte fel, hogy meleg. Könnyen lehet, hogy őt ez a trauma zavarta meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!