Gyerekként én is hozni akarok egy szabályt itthonra. Ti mit szólnátok hozzá?
Annyi szabálya van Anyának meg a Nevelőapámnak.Ne mászkálj éjszaka, ne menj be a szobánkba. 21 óra után a barátod menjen haza,mosogass el magad után stbstb. Most én is akarok hozni egyet! Szerintetek kiakadnak?
Nem vagyok dagadt(165/50) vagy iszákos,de a csokik meg a citromos sörök állandóan elvannak dugva előlem. Én meg nem kutatom, de egyre többször van,hogy főzök és a spejzba megtalálom őket. Hozni akarok itthonra egy olyan szabályt,hogy ha legközelebb eldugnak előlem valamit, és én megtalálom, azt megeszem/megiszom vagy átviszem a barátomhoz ha olyan és megkínálom vele a családját.(pl. táblacsoki)
Annyiszor megkértem anyut,hogy értelmesen is el lehet mondani,hogy kislányom azt a két csokit mi akarjuk megenni, ne nyúlj hozzá. Én tudom,hogy melyik fajta csokit eszik ők, ahhoz hozzá sem nyúlok, ha pl. megkívánok egy kockával. Múltkor "dugiba" hoztak 10 doboz citromos sört, most találtam meg mikor krumplit szedtem a spejzból. Én miért nem kaphatok belőle egyet? miért kell eldugni? Vagy miért nem lehet azt mondani,hogy az a miénk,mi akarjuk meginni , ne nyúlj hozzá?
16L
Még valamit #18-as. Egy szót nem írt senki cigiről. Te ezt honnan látod? A Benső Szemeddel, vagy mivel, hogy a Kérdező dohányzik?
Ja, bocsánat, aki meg merészel inni 16 évesen egy doboz ízesített sört, az már törvényszerűen cigizik is, ugye? Akkor már miért nem heroinistázod le a kérdezőt?
Szia!
Én megértelek, nekem sem esne jól ha így vislekednének velem. Különbenis fontosnak tartom egy szülő-gyerek kapcsolatban, hogy közösen hozzanak szabályokat és bizonyos keretek között a gyerek is alkothasson, ami a szülőre vonatkozik.
Nyugodtan mondd meg nekik őszintén, hogy ez téged zavar. Hagyják nyugodtan elől, nem fogod megenni az összeset, sőt az övéikhez hozzá sem fogsz nyúlni de az nagyon bántó, hogy eldugják.
L/20
Engem is rohadtul kiakaszt a mai cigiző-drogozó-piáló-ész nélkül szexelő fiatalság, !de! az, hogy valaki megiszik egy sört (ráadásul ízesítettet) nem baj. Attól nem lesz alkoholista, nem lesznek májproblémái, csak egyszerűen jólesik neki. Az pedig egy rohadt hülye összefüggés, hogy ha valaki iszik, akkor dohányzik is. Miért kéne így lennie?
Nem mellesleg jogilag is ihat alkoholt, hiszen kiskorúnak csak eladni nem szabad, de fogyasztani igen.
Aki pedig a megbeszéléssel jön, annak javaslom, hogy olvassa át mégegyszer a szöveget, ugyanis le van benne írva, hogy ez már meg lett próbálva.
Ne haragudj kérdező, de szerintem a szabályhozáddal nem érnél el semmit. Inkább ha megtalász valamit, vedd el, mondjuk a felét, dugd el, zárd be a szobádat. Vagy ha kapsz zsebpénzt, vegyél magadnak, amit megkívánsz, edd meg a kanapén ülve (vagy valami jól látható helyen), a barátoddal 9 óra 1 perckor.
Igenis mutasd meg, hogy ha ko nélkül nem bíznak benned, akkor tudsz rá okot is adni. Egyszer majd leesik nekik, akkor meg megbeszélitek, hogy hiába az ő házuk, az ő pénzük, az ő csokijuk/sörük, de te is az övéké vagy, miért olyan egetverően nagy probléma, ha megeszel egy tábla csokit, ami max 300 ft?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!