Gyerekként én is hozni akarok egy szabályt itthonra. Ti mit szólnátok hozzá?
Annyi szabálya van Anyának meg a Nevelőapámnak.Ne mászkálj éjszaka, ne menj be a szobánkba. 21 óra után a barátod menjen haza,mosogass el magad után stbstb. Most én is akarok hozni egyet! Szerintetek kiakadnak?
Nem vagyok dagadt(165/50) vagy iszákos,de a csokik meg a citromos sörök állandóan elvannak dugva előlem. Én meg nem kutatom, de egyre többször van,hogy főzök és a spejzba megtalálom őket. Hozni akarok itthonra egy olyan szabályt,hogy ha legközelebb eldugnak előlem valamit, és én megtalálom, azt megeszem/megiszom vagy átviszem a barátomhoz ha olyan és megkínálom vele a családját.(pl. táblacsoki)
Annyiszor megkértem anyut,hogy értelmesen is el lehet mondani,hogy kislányom azt a két csokit mi akarjuk megenni, ne nyúlj hozzá. Én tudom,hogy melyik fajta csokit eszik ők, ahhoz hozzá sem nyúlok, ha pl. megkívánok egy kockával. Múltkor "dugiba" hoztak 10 doboz citromos sört, most találtam meg mikor krumplit szedtem a spejzból. Én miért nem kaphatok belőle egyet? miért kell eldugni? Vagy miért nem lehet azt mondani,hogy az a miénk,mi akarjuk meginni , ne nyúlj hozzá?
16L
amikor be van építve a rizses dobozok és a lisztek barikádja mögé a táblacsoki,nem hiszem,hogy tudnék másra gondolni,mint arra,hogy el van dugva.Meg külön polcrészlege van az édességnek,nasinak.Nem zabálok fel mindent azonnal.
1000 meg 1000 alkalommal beszéltem erről anyunak, sőt már a nevelőapámnak is.Azt hittem értelmes emberek, és felbirják fogni.
(olyan nálunk is van,hogy n.apám hisztizik,mert nem mosogattam el magam után, de az ő kezébe még soha nem láttam mosogatószivacsot)
Azért ezek nem durva szabályok.
- 21 óra után a barátod menjen
. sört ne igyál
Ez nálam is alapszabály lenne.
Tudod mit adnék en neked sör helyett? 2 nagy tockost. Nálam alapszabály,hogy kiskorú nem ihat semmit,ami akárhány %-ban tartalmaz alkoholt.
A csokihoz meg annyit fűznék hozzá,hogy nem neked veszik,ezért ne edd meg. Ha szeretnél csokit enni,szólj nekik,hogy vegyenek vagy vegyél a zsebpénzedből-ne cigire költsd..
A szabályhozásra meg annyit,hogy te vagy a gyerek,ők a szülők. Az ő házuk,az ő szabályaik.
Úristen... a válaszok alapján egyesek barlangban nevelkedtek?
Sose volt ilyen nálunk, hogy ez anyuéké és arra nekünk gyerekeknek ránézni sem volt szabad... Bármilyen ajándékot kaptak mondjuk... csokit, bonbont.. együtt ettük meg, és nem volt ilyen, hogy akkor ezt én eszem meg mert én kaptam...
Néha, pár hetente, apa vesz sört, egy üveggel. Akkor vasárnapi ebéd után azt együtt megisszuk. (és nem citromosat, hanem rendeset) Apa issza persze a nagyobb részét, mi meg a kisebben osztozunk anyuval meg az öcsémmel. Az öcsém kiskorú még, 17 éves, de pl nyaraláskor ő is simán kapott egy korsó sört. Mikor fiatalabb volt, akkor mindig egy kávéspohárba kapott anyuéból vagy apuéból.....
A kérdésre válaszolva, nem az gyerekes, amit te szeretnél csinálni, hanem amit anyudék csinálnak... dugdossák a dolgokat.. kisajátítják...
Mi az, hogy ők vették akkor ők is eszik meg? Meg vegyen a zsebpénzéből? És ha nem kap? Mert én pl sose kaptam....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!