Szülők ti meg engednétek, hogy lányotok együtt aludjon a barátjával?
Lányunk 17 éves a barátja pedig 19éves.
Hamarosan 17 hónapja lesznek együtt.
Nálunk először nem sokkal a 16. szülinapom előtt aludt a barátom, azóta akármikor egymásnál alhatunk, és már azelőtt lefeküdtünk egymással, szóval nem a szexről szólt, azt amúgy se jó megtervezni előre, hogy na akkor holnap nálunk alszol, nem lesz itthon senki lefeküdhetünk. Így olyan erőltetett, meg én biztos stresszelnék, de lehet hogy ez csak én vagyok.
És igen, külső szemlélőként én is azt mondanám, hogy a tizenöt elég korai, az a legalsó korhatár szerintem, aminél esetleg már elkezdhet szexelni az ember szerintem, de már majdnem másfél éve együtt vagyunk, úgyhogy nálunk nem csak a szexről szólt.
A kérdező utolsó hsz-éből ki is derült, hogy nem az anyukája írta a kérdést.
Harley nagyival egyet értek, viszont egy nagyitól különösen bántja a szememet, hogy kölyöknek nevez egy lehetséges újszülöttet.
Egyébként pedig házasság előtt, én is megpróbálnám lebeszélni, hisz annyit fog még csalódni, és igen, maradi vagyok, de bár lettem volna ennyi idősen inkább maradi, és nem csak most, 30 évesen! Nagyon gondold át!
Gondolom a kérdés nem az alvás miatt merült fel, hanem a lehetséges szex miatt.. Másfél év után szinte biztos, hogy rég megtörtént. Ha mégsem, akkor egy igen kitartó párról beszélhetünk, de ennyi ideig várni már nem egészséges, rossz hatással lehet a későbbi szexuális életre (persze nem feltétlen).
22-es, 24-es:
"házasság előtt én is megpróbálnám lebeszélni, hisz annyit fog még csalódni" – a sok csalódás és élettapasztalat nélkül nagyon nehéz egy olyan párkapcsolatot kialakítani, amiből van értelme, hogy házasság legyen (későbbi válás nélkül). Ez nem azonos azzal, hogy lehetőleg feküdjön le minimum heti 4 pasival, de ez is egy tanulási, fejlődési folyamat, mármint egy jó kapcsolat kialakítása és megőrzése, emberismeret stb. Szegény lánynak nehezen lesz tartós kapcsolata, ha sosem alhatnak együtt, ezt nagyon kevesen tolerálják, jogosan. Nem lehet évekig moziba járni, fagyizni stb. Furcsa dolog összeköltözni valakivel úgy, hoyg nem is voltak addig normálisan kettesben, és felelőtlenség hozzámenni úgy, hogy nem tudják, milyen együttélni, és egyáltalán milyen lesz a szexuális életük.
Harleynagyinál meg ha már ilyen szépen bekötötték az internetet, akkor az ún. www.google.com oldalon talál egy keresőablakot. Oda ha begépeli, hogy "védekezés", számos olyan találmányról lehet olvasni, amik megakadályozzák a nemi együttlét során a nem kívánt fogantatást. Ezek már erősen benne vannak a köztudatban. Érdemes a szavakat helyesen beírni, mert akkor több találat jön elő. A másik javasolt kifejezés a "negatív sztereotípia".
Szerintem ez nem is kérdés, természetesen engedném.
(48/F)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!