Normális az ilyen szülő?
Sajnos én is azt kell mondjam, hogy anyukádnál valami nagyon nem stimmel. És sajnos az a baj, hogy mivel ő maga nem kér segítséget, nem nagyon tud senki ebbe beleszólni. Viszont ha ti nem lennétek, ez az ő problémája lenne, de így a tiétek is. Az egy dolog, hogy neki problémái vannak, de ha egy szülő igazán szereti a gyerekeit, akkor legalább odáig eljut, hogy segítséget kér. Anyukád sajnos alaptermészetileg is olyan lehet, hogy nem nagyon érdekli saját magán senki, és ezen a betegsége csak rosszabbít. Én azt mondom, te magad keresd fel a gyámhivatalt és mondd el amit itt leírtál, kérd, hogy segítsenek. Vagy az még jobb, ha egy tanároddal beszéled ezt meg, pl. az osztályfőnököddel. Ne szégyelld a helyzetet, neki ezt kötelessége DISZKRÉTEN kezelni, és mindenképpen segítenie kell. Majd ő beszél a családvédelmisekkel, elég valószínű, hogy ha bebizonyosodik, hogy ilyen rosszat tesz nektek édesanyátok közelsége, akkor kiemelnek ebből a környezetből. Ha apukádnak adottak a körülményei, akkor valószínű hozzá kerültök. Lehet, hogy a válás óta megváltozott, de szerintem ő még mindig jobban képes nyugodt életet biztosítani nektek. Így legalább anyukád a saját önpusztításába nem rángat bele benneteket is. Utána talán rá is jobban lehet hatni, ha látja, hogy ti nem lehettek vele, akkor talán hajlandó lesz kezeltetni magát.
Majd írd meg, hogy mi lett, meg írhatsz nekem privit is, ha tudok, szívesen segítek!
Kicsikém, szörnyű a teher, amivel indulsz az életben. Mindig is rossz lesz, hogy nem áll mögötted összetartó család, de próbáld meg nagykorodig kibírni, addig megtalálni a legjobb megoldást, Utána már teljesen önállóan irányíthatod a magad életét. Biztos hihetetlen, de mi felnőttek már tudjuk, milyen hamar elrepül néhány év. Utána sok szép vár rád az életben! Kár,hogy a gyerekkorod rámegy, mert hülye az anyád, de az életed ne menjen rá! Ne vagdosd magadat!
Hány éves vagy ? Menj el a gyámhivatalba, és kérj segítséget! Ha apádhoz helyeznek, vagy állami ellátásba vesznek, talán még az is jobb, mint a mindennapi érzelmi zsarolás. Nagy feladat kívülről látni az anyáda, és megbocsátani neki. Tudom, még gyámolítás járna neked, de ezt gozta az élet,hogy hamar felnőtté kell válnod. Kérj segítséget, és kitartás !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!