Miért ilyen anyukám? (nagyon hosszú)
16 éves lány vagyok, nem jó a kapcsolatom az anyukámmal. Irigy vagyok a barátnőimre, mikor mondják hogy megbeszélik az anyukájukkal, hogy pl ki tetszik nekik vagy hogy megjött a menzeszük, stb.. Igazából alig szoktam vele beszélni, az ilyesmi dolgokról meg abszolút szó sem esik, fel se világosított, bár nem tudom hogy másoknál volt-e, szerintem tabuként kezelheti, 10 éves húgommal nem tudom beszél-e majd ilyenekről. Minden apróságért kiabálni szokott, ha egy poharat rossz helyre teszünk már ordibál velünk, és ez komolyan így van. Nem dolgozik, csak otthon főz, takarít. Apukám dolgozik, de nagyon jól élünk, emiatt nem lehet stresszes sem. Rengeteget szokott apukámmal kiabálni, csoda hogy a szomszédok még nem szóltak, hogy hangosak. A kiabálás oka mindig apukám családja, mert gyakran szokott apukám kimenni hozzájuk (a szomszéd városban laknak kb 5 percnyire). Anyukám nem szereti apukám családját, mindféle sz*rh*zinak lehordja őket, különösen apukám legfiatalabb húgát utálja, mert apukám elkényeztette, de van már családja és messze laknak. Anyukámnak senki sem tökéletes, csak ő, mindenkit lehord mindennek, még akikkel látszólag jó barátnők is.. Szoktam otthon néha segíteni, de ha valamit rosszul csinálok, máris ordibál és leh*lyéz meg elmond mindennek. Segítenék főzni is, de mindig valamit rossz helyre teszek, kiabál, én felmegyek a szobámba mert nem bírom már hallgatni azt. Nagyon jól tanulok, de ha 3-mast vagy rosszabb jegyet viszek haza, egésznap ezért kiabál, meg hogy hogy nem tudtam jobban tanulni, hogy lehetek ennyire h*lye. Megjegyzem szinte mindennap 16 óra után értem haza. Megfordult a fejemben, hogy gimi után elköltöznék itthonról, bár nem tudom miből fizetném, meg amúgy is orvosira szeretnék menni, amellett pedig nem nagyon tudnék dolgozni.. Másnak is ilyen az anyukája? A húgom már szivesebben van velem, mert fél anyától, hogy mikor fog megint kiabálni, ilyenkor mindig elbújik szegényke. Én sosem tudnék ordibálni a gyerekemmel, főleg kezet nem tudnék rá emelni. Ezek egytől-egyig így vannak, bár néha normális hangnemben is tud beszélni, de nem sokáig, mert hamar kiborul minden apróságon. A húgommal mindent megkapunk, anyukámnak is mindene megvan. Barátnőimmel is alig engedett el valahová 1-2 órára most nyáron. Egész nap itthon unatkoztunk, mert hogy ne csavarogjak a szerinte h*lye barátnőimmel.
Bocsánat a hosszú szövegért! Köszönöm aki elolvassa és ír róla véleményt, választ! Az esetleges hibákért elnézést kérek!
hát persze... sokkal könnyebb csak panaszkodni Anyukádra, meg megütni, meg kirakni, meg ilyesmi, mint tenni valamit,hogy az az Anyuka ne maradjon ilyen állapotban.
Apád ahelyett hogy megüti, szeretgesse meg!
Ha a kedvesség, szeretet, beszélgetések nem segítenek, akkor is van még számos békés megoldás. Nem kell eltűrni, hogy kiabál, meg veszekszik, inkább segíteni kellene, hogy túljusson ezen a kiégett, fásult, elégedetlen állapotából...
Nahát!
:) igen, egyet értek, csak akkor megy, ha ő is akarja.
de én nem lettem arról meggyőzve, hogy az Anyukának így jó...(ezt honnan tudjuk?), illetve hogy ebben a családban
felismerte-e valaki, hogy Anyuka a nagy hangja ellenére inkább szorul segítségre, mint pofonra vagy ilyesmi.
Sárkányként viselkedik, de valamitől ilyen lett...
Talán még visszafordítható az "elsárkányosodása" :)
Az apa tűr-tűr, aztán ordít és megüti, a gyerekek tűrnek-tűrnek, meg panaszkodnak...
A férje szüleivel való kapcsolat sem egyértelmű, mert a nagyiék nem bírják anyut és anyu nem bírja, hogy a férje többet van a szüleivel, mint a családdal. de ez egy külön történet és lehet, hogy nagyon-nagyon régen kezdődött... ki tudja nagyiék valaha is elfogadták a fiúk választottját?
na mindegy, én csak attól tartok, hogyha az asszony nem kap időben megfelelő segítséget, akkor egyre elviselhetetlenebb lesz. Aztán persze majd mindenki szétszalad és csak az asszony lesz a hibás:(
Szerintem ha tényleg meg akarna változni, akkor legalább a barátnőit nem hordaná le mindennek, hanem segítséget kérne tőlük. De végülis ezt igazából senki nem tudhatja, hogy hogy van valójában.
Kérdező! Mióta tart ez az állapot?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!