Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az anyukák nagy...

Miért van az anyukák nagy többsége elszállva magától?

Figyelt kérdés

miután szült vagy mikor a gyerek még csak pár éves..most komolyan,miért kell azt gondolni,hogy akkora nagy dolgot vitt véghez,hogy megszülte a kölyköt? mintha istent szülte volna, ő meg átváltozott automatikus istennővé.. :D

munkám miatt rengeteg anyukával találkoztam meg rengeteg kisgyerekkel, de komolyan egyes anyukák már arra is büszkék,hogy a gyerek ordít,mint egy hülye vagy elkezd csapkodni egy kiskutyát a légcsapóval..és még meg is dicsérik,meg nevetnek is rajta,hogy de ügyes..

vagy nem rég egy gyerek volt nálunk és méregdrága antik szekrény fiókját kezdte el ütögetni,meg ki be csapkodta,mint egy idióta és az anyja ahelyett,hogy rászólt volna,hogy fejezze be, inkább nevetett rajta és megsimogatta a buksiját..

jó gondolom, szép dolog a gyerek,meg szereti,imádja,meg cukik meg mittomén de miért kell úgy kezelni,mint egy istent és az anyuka is miért enged meg mindent magának meg a gyereknek? ha már van gyerek az anyuka egyből kiváltságos lesz a többi ember szemében és úgy kell kezelni,mint egy hercegnőt? néha rosszul vagyok az ilyenektől.

2012. aug. 26. 16:33
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
utolsó, szerintem te magadra ismertél a kérdésben, itt meg bekamuzod.
2012. aug. 26. 17:59
 12/23 anonim ***** válasza:
86%

Utolsó válaszoló, a kérdés az, hogy miért viselkednek egyesek úgy, mintha az anyaság kiváltság lenne, és mintha a gyerek valami felsőbbrendű lény lenne. Teljesen egyértelműen le van írva. Hogy miért nem lehet rászólni, ha valami rosszat csinál. Akinek nem inge... látod, vannak anyukák, akiket szintén zavar.

A kérdezőnek:

Engem is kiakaszt az ilyen viselkedés. Egyrészt amikor úgy tesznek, mintha szülés képessége csak néhány kiválasztottnak adatott volna meg. Szülni(majdnem) minden nő tud, már bocsánat. Csak az ilyen nőknek sajnos beszűkült a világképe, és csak azt látják, amit látni akarnak. Akinek gyereke van, az jó, akinek nincs az szégyellje magát, az csak 20-adrangú ember. Én személyesen ismerek ilyet és kiborít. Nem lehet neki semmiben tanácsot adni, mert én nem tudhatom, mert nincs gyerekem, de ő mindenkit elláthat tanácsokkal, mindenben.

Nekem még nincs gyerekem, de ha lesz én tuti nem fogok senkinek beszólni, hogy miért szól rá a gyerekemre ha jogos, és igenis a nevelésben kell a korlát. Én hányok ettől a modern felfogástól, hogy jajj csak rá ne szóljak, hogy nehogy megsérüljön a lelke, meg mindent meg kell engedni neki. Ettől nem lesz neki jobb, sőt... Csak sokan ezt nem hajlandóak elfogadni. Szerintem ha valami olyan dolgot csinál a gyerek, mondd meg neki nyugodtan, hogy ezt nálunk nem szabad, és anyukának is finoman hogy, az egy drága szekrény volt, és nem kéne csapkodni az ajtaját, hogy a nyíl nem játék, kibökheti vele a gyerek a szemét, hogy a kutyát légyszi ne csapkodják, mert ne... talán csak észreveszik magukat. A felsőbbrendűsködéssel meg ne foglalkozz, nekik most ez az életük, nyilván szeretnék úgy érezni, hogy ők valami különlegesek.

És ez most tényleg nem az összes anyukára vonatkozott, kéretik nem megbántódni. Ismerek csodálatos anyukákat is, akikre teljesen felnézek és csak remélni tudom, hogy egyszer olyan leszek mint ők.

2012. aug. 26. 18:11
 13/23 anonim ***** válasza:
9%
Miért kamuztam volna be? Én csak nem értem miért rinyálsz itt az anyukák miatt. Bunkó, beképzelt emberek mindenhol vannak nemcsak az anyák között kell keresni. Csak manapság annyira nagy divat másokat szidni, de gondolkodj el te milyen ember vagy ha ugyanazt csinálod csak éppen visszafelé..
2012. aug. 26. 18:34
 14/23 anonim ***** válasza:
69%

Nem a bunkó emberekről szól a kérdés, hanem a bunkó anyákról.

Kifejezetten leszűkítve az anyákra. (tehát a bunkók csoportján belül az anyákra leszűkítve)

2012. aug. 26. 18:46
 15/23 anonim ***** válasza:
80%

Igazad van kérdező. Pl. Az élelmiszer áruházban cipővel beleállítja a gyerekét a bevásárló kocsiba,(azzal a cipővel amivel a kutyaszaros utcán járnak, aztán más meg beleteheti a utána kaját). Megeteti még fizetés előtt kiflivel túrórudival, de itt a felnőttek is baromi tahó módon beleisznak az üdítőbe, zabálják a szőlőt stb.

Mikor szól valaki akkor még ők válaszolnak bunkó módon vissza. Az ilyen anyák nevelnek ki ilyen suvernyák felnőtteket. Természetesen nem minden anya ilyen nem szabad általánosítani. Ismerek számos a gyerekét következetesen NEVELŐ anyát. Talán még nincs veszve minden:))

2012. aug. 26. 18:48
 16/23 anonim ***** válasza:
60%

Osztom a kérdező véleményét. Már pusztán akkor,ha itt körbenézel a kérdések között ezt látod. Nincs gyereked! Szar vagy,meg se próbáld elmagyarázni,miért nem értesz egyet vele valamiben,ő szarta a spanyol viasztazzal,hogy szült egy gyereket. Sokuk azt hiszi,hogy ezzel felsőbbrendűek attól,hogy szültek. Pedig gyakorlatilag 0 erőfeszítésbe kerül. Nem kell ahhoz 2-3 diploma.Most őszintén.. 11 évesek is tudnak szülni,mint a példa mutatja. Azokat is utálom,akik szülnek és szarba sem veszik azokat,akik nem akarnak gyereket vagy előtte sokáig tanulnak.

Ez az én véleményem.

2012. aug. 26. 18:54
 17/23 anonim ***** válasza:
80%

a kedvenc legutóbbi eset, ma a tescoban történt. idióta kiskölök dömpereset játszott a húzható bevásárlókosárral. ha nem ugrok arrébb, teljes erejéből nekem jön. szülők persze 100m-rel odébb, sehall-selát üzemmódban.

mondtam is a páromnak, h milyen vicces lett volna kitenni a lábam, h a gyerek beleszaladjon azzal a vacakkal :)

bizisten, legközelebb megcsinálom, hátha abból megtanulja, h nem rohangálunk jobbra-balra.

igen, van olyan szülő aki alkalmas a feladatra, van amelyik nem. soha nem mondanám, h minden anya bunkó, rosszul neveli a gyerekét, de sajnos a mai világban egyre többször tapasztalom.

amúgy mi szoktuk szívatni a párommal a neveletlen gyerekeket a strandon, utcán, hipermarketben :)

2012. aug. 26. 19:51
 18/23 anonim ***** válasza:
39%

Kedves kérdező, nem ide tartozik, de anyukáként-- nem vagyok elszállva magamtól--- sokszor szembesültem azzal hogy lenézik, amit csinálok, minta a gyereknevelés egy begyöpösödött semmi dolog lenne. Példának okáért az osztálytalálkozónkon csak a munkáról lehetett beszélni, és nem értették meg hogy aki éppen egy kisbabával van otthon, jelenleg nem sokmindent tud a munkájáról megosztani, neki most ez a dolog tölti ki az életét.

Én sem szeretem az elkényeztettett gyermekeket és szüleiket, sok ilyenhez volt nekem is szerencsém egy hobbiműhely kiszolgálójaként.

viszont: én igenis nagy dolognak tartom a szülést, nagyon nehéz volt, és nagyon sok negatív utóhatása is lett sajnos. anyukának lenni nem egyszerű, éjjelente 10szer kelni, alig aludni, és bizony keveset eljárni--- ez mind áldozat, de énszerintem megéri. büszke vagyok erre, ez kőkemény munka úgy, mint másé. És a babámra is büszke vagyok, ettől függetlenül nem gondolom a világ csodájának, és ha olyat tesz igenis rászólok--- bár nálunk most kezdődik ez a korszak.

ezt csak azért írtam le hogy lásd--- nem olyan egyszerű dolog ez a szülés, gyereknevelés. mint ahogy semmi más sem!

2012. aug. 26. 20:52
 19/23 anonim ***** válasza:
69%

Hiába nehéz a gyereknevelés, ez egy döntés.

Dolgoznia mindenkinek kell, különben nem tudja befizetni a számlákat, nem tud enni, stb.

A gyerekvállalás önként vállalt dolog. Minden nehézségével együtt. Ha valaki úgy érzi, hogy fel kell áldozni érte, meg hatalmas nagy megerőltetés, akkor az nem vállal gyereket.

2012. aug. 26. 20:57
 20/23 anonim ***** válasza:

Gyerekekkel ritkán találkozom. Most voltunk olyan helyen wellness hétvégén, ahol sok kisgyerekes volt. Lehet, hogy szerencsém volt, de kifejezetten normális szülők voltak. Sok 3 év alatti gyerek volt, néha odarongyoltak hozzánk, a szülők meg többnyire vetődtek utánuk és elnézést kértek, ha láb alá rohant a gyerek, illetve a gyereknek is normálisan elmagyarázták, hogy a "néni/bácsi megbotlik, ha a lába alá állsz, figyelj, ha jön valaki".

Mondjuk egy olyan ismerősöm van, aki annyira nem neveli a gyerekét, hogy már 9 évesen igazi tahó a gyerek. Az anyuka egyik férfi barátjának izomból nekiment, lábon rúgta, a srác lefogta a gyereket, hogy hagyja abba, mire az anyuka leüvöltötte, hogy ne korlátozza a gyerekét, "hadd próbálgassa az erejét". Illetve "ne tanuljon nyelveket, mert túlzottan megerőltető lenne neki". Mindezt úgy, hogy a gyerek apja nem magyar anyanyelvű, de nehogy megtanulja a gyerek azt a másik nyelvet...

2012. aug. 27. 10:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!