Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családom lenéz, mert rendsze...

A családom lenéz, mert rendszeresen adományozok. Ez tényleg gáz?

Figyelt kérdés

Az átlaghoz képest jól élünk a párommal. Nem vagyunk kőgazdagok, de jut mindenre, márkásabb ruhára, utazásra is időnként.

Kb 2 éve a neten keresztül rengeteg rászorulóval úgymond találkoztam és azóta rendszeresen állítok össze ruhacsomagokat, de konyhai holmikat, cipőt, könyvet, játékot is küldtem már el így. Néha drágább holmit is, fényképező, kávéfőző, de álltak a polcon, mert már volt új. Amikor meg rengeteg ruha jött össze hajléktalanszállóra vittem. Persze nem dobok ki mindent egy év után, sőt, de akad bőven fölös holmi.

A családom ezért furán néz rám, egyrészt mert szerintük verem a nyálam ezzel, hogy nekem de jól megy, másrészt ők raktároznak mindent, mint a mókus én meg nem. Néha buzdítom őket is és a barátaimat is, hogy ha bármi ilyenjük van szóljanak nekem és keresünk olyat, aki örömmel veszi, de még annyit se mondtak, hogy jó persze, hogy a látszat meglegyen. A buzdítás annyi, hogy eddig kb 2szer megemlítettem, nem zaklatok senkit.

Ez valóban gáz és felesleges dolog? Már sokszor nem is említem, főleg mikor felnőtt létemre cikiznek érte. Nem értem.

2012. aug. 25. 18:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Nagyon jól teszed, kevés ilyen jószívű ember vagy!

Ne is törődj a véleményekkel! :)

2012. aug. 25. 18:58
 12/16 anonim ***** válasza:
* kevés ilyen jószívű ember van (nem jól írtam)
2012. aug. 25. 18:59
 13/16 anonim ***** válasza:
62%

"Az öcsém gyerekruhái pl álltak odahaza egy szekrénybe szórva, elajándékoztam és olyan köszönőlevelet kaptam, hogy elsírtam magam."

Na ez a gáz, ha az öcséd nem járult hozzá. Nemcsak gáz, hanem bizony agresszió is. Mások tulajdonának elajándékozása, annak tudta nélkül, nagy gáz.

Azt ajándékozd el, ami a TIÉD. Másét ne. Ugyanis nem valami szép dolog besöpörni a "jókislány, az altruista, a jóember" stb. szerepekért a hálát, ha nem a te holmijaidról van szó.

Egyébként, ha a sajátodról van szó, akkor oké. Ha neked fölsöleges, másnak pedig szüksége van rá, akkor add oda. Jól teszed. De csakis azt, ami a TE tulajodod! Hagyd meg másoknak azt, hogy a saját holmijaik fölött ők rendelkezhessenek.

2012. aug. 25. 19:15
 14/16 anonim ***** válasza:

Nagyon jól teszed, ez normális!

Ha tudok, én is fogok ilyet csinálni.

2012. aug. 25. 19:29
 15/16 anonim ***** válasza:
Sok ilyen ember kéne mint amilyen te vagy.Sajnos sokan nem képesek erre.. :( Én is megtenném ha tehetném, de nem tehetem.Ne rágd ezen magad, nagyon becsülni való dolog amit teszel!!!
2012. aug. 25. 20:12
 16/16 A kérdező kommentje:
Az öcsém 18, régen nem abban a házban lakik és a lehető legkevésbé sem érdeklik a kinőtt ruhái. Költözéskor minden bele lett szórva zsákokba és bedobva a garázsba, apukám egyszer nyúlt bele, akkor is azért, mert ami a kezébe akadt azt betette a kutya alá. Szerinted hány tinédzser fiú ébred úgy egy reggel, hogy kell az a télikabát, ami 11 évesen volt jó rám? Nyilván egy sem. Főleg, hogy mindene megvan. Szóval nem értem a felháborodást. Mint ahogyan anyám is otthagyott mindent, ami nem érdekelte, ennek már 6 éve, csak nagy a ház, apám meg nem pakolászott. Lomtalanításkor ki akart dobni mindent, ami ott áll 6 éve és a kutyának sem kell, akkor azok nagy részét is elajándékoztam. Nyilván a magam holmijaival is így járok el.
2012. aug. 25. 21:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!