Van itt olyan aki külföldön kezdett új életet? Nagyon félek, tudnátok biztatót írni a jobb élet reményében?
Fő gond a megélhetés és a család,jelenleg 0-án vagyok.
..Sajnos félek már minden újtól mert eddig a kisebb nagyobb újítások nagyobb fájdalmakat hoztak. Most valami egész másban 180 fokos változtatásban gondolkodom ,de ..ahogy írtam félek ,hogy lelkileg bírni fogom e. korábban voltam pánikbeteg ,és már csak bizonyos helyzetekben jönne elő ,de most pont olyan helyzeteket kéne bevállalnom, és ez is csak egyrésze..
Kérlek biztassatok vagy írjatok valamit ,köszönöm .
"Külföldre szakmával és nyelvtudással érdemes menni, amúgy a legalja melót fogod végezni (még egy átlagos irodai munkát is nehezen adnak, van rá ottani ember) és kb. ott fogsz tartani, mint itthon."
Abban egyetértek veled, hogy külföldre tényleg nyelvtudással és szakmával jó menni. Viszont nem biztos, hogy az "aljamunkával" ugyanott tart majd, mint itthon. Sok olyan visszajelzés van, hogy igen, sz.r melót végzek, gürizek mint az állat, de ennyit vagy annyit spórolok/normálisan megélek belőle.
Itthon az alja munka mellet se nem spórolsz, se nem tudsz megélni.
"de ennyit vagy annyit spórolok/normálisan megélek belőle."
Ez az "ismerősöm ismerőse" típusú visszajelzés elég semmitmondó. Nem tudom, hogy ezt egyébként hol, mert Angliában pl. b*szott drága minden (élelmiszer, albérlet meg pláne), tehát amit alja munkával keresel, az tuti elmegy.
Nem az a lényeg, hogy forintba átszámolva mennyit keres az illető, hanem hogy ott, abban az országban milyen életszínvonalon tud élni. Tartósan! Tehát egy hosszú távú jó munka kell. Egyébként én is helyi nyelvtudás nélkül vágtam bele, még most sem beszélem a helyi nyelvet túl jól, angolul dolgozom.
Úgy fogd fel, hogy melyiket bánnád kevésbé. Ha kimennél, megpróbálnád, sokat szenvednél, nehézségeid lennének és vagy bejön, vagy nem. Vagy pedig nem mész ki, itthon maradsz, lesz egy átlagos munkád és azon fogod törni a fejed, mi lett volna ha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!