Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek ha már nem...

Mit tennétek ha már nem bírnátok elviselni a családi légkört?

Figyelt kérdés
Anyám állandóan ordibál mindenkivel,és gyógyszerezi magát. 15 éve utálják egymást a nagyszüleimmel. Apám is kiabál,és őt sem érdekli senki és semmi. Ő sokat dolgozik de azon kívül semmivel és senkivel nem törődik. Bátyámmal sosem beszélgetek évek óta, pedig ugyanabban a házban élünk. Szinte csak köszönünk egymásnak időnként. Legszivesebben itthagynám az egészet a fenébe, de nem tehetem mert még iskolába járok stb... 17/f Én folyamatosan járok konditerembe ott ki tudom adni magamból a dühöt, de már ez sem elég.
2009. júl. 25. 12:50
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Sajnállak :( Ebben a helyzetben én is el mennék, de én meg is tenném. Ha van hova menned, akkor semmi akadálya.A szüleid lehet ebből észre vennék, hogy hogyan viselkednek, képesek e változni.
2009. júl. 25. 13:02
 2/9 anonim ***** válasza:
84%
Kezdj el dolgozni legalább diákmunkát, és gyűjts, és ha már elég lesz, akkor elmehetsz kollégiumba, albérletbe, vagy befizethetsz kezdőrészletet később egy lakásba.
2009. júl. 25. 13:02
 3/9 anonim ***** válasza:
76%

Vagy meg kéne probálni valahogy bebszélni velük. Ha nem változtatnak a viselkedésen, akkor végleg elmégy otthonrol. Talán azt ők sem akarják. Első hozzá szóló

17/L

2009. júl. 25. 13:04
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Szinte ugyanez van velem is... mintha én írtam volna a kérdést, csak én 16/L vagyok. Már voltam pszichológusnál, mert nagyon sokszor kiborultam. Bátyám már el is költözött, 300 km-re, legszívesebben én is ezt tenném, azt sem tudom a nyarat hogy élem túl, mert szerencsére amúgy kolis vagyok, és hétvégenként vagyok csak itthon. Vannak barátaim, de ők is messze, és ilyenkor nemnagyon tudok menekülni sehova, max. nagyszülőkhöz. Pontosan tudom, mit érzel. Ha van kedved, írj rám, talán legalább tanácsot tudok adni.
2009. júl. 25. 14:18
 5/9 anonim ***** válasza:
88%

Fognám magam, és változtatnék egy gyökereset az életemen, az sem baj, ha fenekstül felforgatom. várd meg, míg betöltöd a 18-at, és lépj le a fenébe, menj ki dolgozni külföldre, majd alaposan megedződsz. én diploma után megyek óceánjáróra megyek dolgozni, utánam a vízözön alapon. elegem van nekem is mindenből és mindenkiből, az állítólagos barátaim cserbehagytak,a barátom elhagyott, pénzem nincs, így nincs vesztenivalóm. lépj te is egy nagyot, amint nagykorú leszel, addig meg tanulj nyelvet!

23 L

2009. júl. 25. 14:20
 6/9 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem tök zsír! Legalább nem olyan punnyadt az életed, mint az átlagnak........:P
2009. júl. 25. 14:22
 7/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat

1. válaszoló : Hidd el megszeretném tenni és nagyon valószínű hogy meg is fogom, de ahoz még idő kell.

2. válaszoló : Szoktam dolgozni feketén mezőgazdaságban, de onnan nagyon kevés pénzt lehet hazahozni. Maximum csak ételre futná.

3. válaszoló : Már próbáltam velük beszélni, de másnapra elfelejtik mintha meg sem történt volna...

4. válaszoló : Én a doktorokban nem hiszek. :( A bátyám nem beszél velem már régóta, nagyon elidegenedtünk egymástól. Alig jár haza, Pesten tanult, majd otthagyta az iskolát. Biztos ő is le fog lépni, de az is biztos hogy nem fogom megtudni mikor megteszi.

5. válaszoló : Én is pontosan erre gondoltam. Angolul elég jól tudok, és nincs vesztenivalóm. Engem szerencsére nem hagytak cserben a barátaim, és támogatnak.

Tisztelem a szüleim hogy felneveltek, etetnek, és ruháznak, de ha pénzem lesz kifizetem amibe kerültem és lelépek a nagyvilágba.

2009. júl. 25. 15:16
 8/9 anonim ***** válasza:
4. vagyok. rajtam sem segített a doki... ő mondta, h. nem nekem néke ott ülnöm nála, hanem inkább a szüleimnek... ilyen az élet. :(
2009. júl. 25. 15:59
 9/9 anonim ***** válasza:
Én azt tanácsolnám, hogy az otthoni teendőkből mindenképpen vedd ki a részedet /hogy ezért ne kössenek beléd/, de aztán irány a saját életed. Legyél otthon minél kevesebbet, barátaidat ilyen légkörbe ne vidd haza. Legyél a barátaiddal, járj könyvtárba, konditerembe, kirándulni. Egyszóval: függetlenítsd magad minél jobban ettől a pokoltól addig is, amig önálló életed lehet.
2009. júl. 25. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!