Előző ház. Született két gyermekem, most 40%-ot fizetek. Minb. vagyok (57815ft) Közben lett egy élettársi kapcs. és ebből szül. Egy gyermekem. De most szeretnénk méeggyet válalni. Ezután mennyit kell majd fizetni gy. Tartást?
a családjogi törvény alapján, 3 módón fizethető gyermektartás:-fix. összeg, -Százalékos,- egyéb vagyonban (pl. lakás,autó..)
Százalékosnál 15-25%/ gyermek, a bíróság általában a középutat válaszja 20%
Max. a fizid 50%-át vonhatják törvényileg, ha nyolcfelé megy, akkor nyolcfelé :-)
A jelenlegi párod pereljen be téged gyermektartásért (komolyan!!), és akkor 16,6% jut mindegyikre egyenlően 3X1 6,6 = 50. Ha lesz negyedik akkor 12,5% per gyerek
Azonban a minimum, a minimálbér 20%-a, kb. 14.000 Ft/gyerek, a többi fizetendőt összeírják, aztán tovább nem tudom, itt még én se tartok :-)
Előző jól írta,maximum a kereset 50%-a ezt osztják el a gyerekek között.SAJNOS!!!
Ugyanis aki nem tudja tisztességesen eltartani a meglévő gyerekeit az minek vállal még gyereket???Ha valóban ennyi a kereseted(ami kétséges)akkor miért akartok még gyereket?
Milyen apa vagy te milyen ember?El tudsz a lelkiismereteddel számolni?A gyerekeid szemébe tudsz nézni?Hogy lehet egy ember annyira gerinctelen,hogy válás után úgy gondolja a gyerekeitől is elvált,és már nem kötelessége megfelelően gondoskodni róluk?Én bármi áron a gyerekeimnek akarom a legjobbat,még a saját káromra is akár,mert szeretem őket,mert jó szülő vagyok,és mint minden normális jó szülőnek a gyerekeim a legfontosabbak az életembe,az Ő jólétük az Ő jövőjük.És te?Te is elmondhatod ezt magadról?
Minimálbérből én egyet nem tudnék eltartani. Sőt saját magamat sem. Gondold már meg mit csinálsz! És még csökkentenéd a többi gyerek re jutó pénzt is. 28 ezer 4 gyerekre, az 7 ezer gyerekenként! Ez ruhára sem elég. És akkor még nem evett, nem volt sehol, nem fürdött......stb
Eddig is felelőtlen voltál, ne fokozd még a dolgot.
Ugye, senki nem gondolja komolyan, hogy a Kérdező 57815 Ft-ból él?...
Minimálbérre van bejelentve, ez azért jó neki, mert hivatalosan jó keveset kell fizetnie az előző házasságból született gyerekekre, közben meg zsebbe kapja a többit, nyilván azért terveznek második közös gyereket a jelenlegi élettárssal, mert van rávaló! :[
Én az első feleség helyében APEH vagyonvizsgálatot kérnék exférjecskémre, rögtön kiderülne, mennyi tartásdíjat kell fizetnie! ;]
Most miért kell szapulni a kérdezőt? nem cserben akarja hagyni az idősebb gyermekeit, egyszerűen érdeklődik, hogy mi lesz ezután...
Ha valóban nem ennyit keres, akkor sincs közötök hozzá..(egyébként sajnos vagy nem sajnos nagyon sokan így csinálják)
A LÉNYEG, kedves kérdező, hogy mindegyik gyermeked ugyanannyi szeretetben és PÉNZBEN részesüljön.. Ha nem akarsz többet adni a gyerektartáson kivül az exnek, akkor szimplán költs te magad a gyerekre, amikor nálad van...
semilyen felelőséget nem érzel a gyerekeid iránt?
ha minimálbére van 2 gyereked mért nem köteted el magad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!