Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti adnátok "mesterséges"...

Ti adnátok "mesterséges" fantázianevet a lányotoknak?

Figyelt kérdés

Kedvenc íróm egyik kreált neve nagyon szép, második névnek szívesen adnám a lányomnak, már csak a jelentése miatt és a történet háttere miatt is.

Úgy ejtendő a név, ahogy le van írva, nincs benne semmi különös betű (még csak x, vagy y sem).

Az első neve természetesen egy teljesen elfogadott név lenne.

2012. aug. 23. 17:28
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
Mindegyik nevet kitalálta valaki, szóval ezen ne múljon.
2012. aug. 23. 17:47
 12/32 A kérdező kommentje:
Kb. 2 év múlva állunk neki a babázásnak. Persze még akkor is előfordulhat, hogy nem lány lesz. :)
2012. aug. 23. 17:48
 13/32 anonim ***** válasza:
Én is gondolkodtam, hogy pont ezt a nevet adom második névnek, mert tényleg szép név. Minden nevet kitalált egyébként valaki, bár igaz, hogy mára már elég sok van, amik közül lehet válogatni :D
2012. aug. 23. 17:52
 14/32 A kérdező kommentje:
Tényleg, 13.? Ez furcsa. :)
2012. aug. 23. 17:55
 15/32 anonim ***** válasza:
100%

Melinda? Aranyember? hát valaki nagyon félművelt itt a környéken...

az Aranyemberben Noémi van, a Bánk Bánban van Melinda, amit Katona József írt.

2012. aug. 23. 17:57
 16/32 anonim ***** válasza:
77%
Én egy játékban láttam egyszer az Andélia nevet, mondtam is,hogy a lányom mindenképp ezt kapja,valószínűleg így is lett volna,aztán lett két fiam :) Nincs azzal semmi gond,ha különleges neve van, főleg,hogy két nevet kap, felnőttként azt használja majd,amelyiket szeretné.
2012. aug. 23. 18:04
 17/32 anonim ***** válasza:
Szerintem nagyon szép név, és akár utónévnek is adhatod. Lehet, hogy kérvényt kell ehhez írnod majd, de megéri. De készülj fiúnévvel is :D
2012. aug. 23. 18:12
 18/32 A kérdező kommentje:
Örülök a pozitív visszajelzéseknek! Azt hittem, mindenki le fog hurrogni, ne adj Isten lecigányozni...
2012. aug. 23. 18:23
 19/32 anonim ***** válasza:
60%
Magyar embernek azok a nevek gázak, amik olyan szinten nem mhangzanak magyarosan, hogy az már fülsértő. Az Elanor simán belefér, semmi baj vele attól, hogy ritka. De pl. a Dzsenifer, Dzsesszika meg hasonló borzalmak már abszolút nem. Ezek is szép nevek a saját kultúrájukban, de abszolút nem magyarosak, nem illenek egy magyar anyanyelvű emberhez.
2012. aug. 23. 18:35
 20/32 anonim ***** válasza:
Neeee már! Amikor olvastam a kérdést, hogy mesterséges név meg minden, pont ez ugrott be. Ugyanis nekem is megtetszett, és még az is eszembe jutott, hogy a leendő gyerekemet így fogom hívni! Ezek szerint másnak is bejön :)
2012. aug. 23. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!