Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Otthon ti mennyire vagytok...

Otthon ti mennyire vagytok udvariasak egymással?

Figyelt kérdés

Mindent megköszöntök egymásnak pl.megkéred a tesódat,hogy adjon oda valamit,akkor hozzáteszitek,hogy létszíves?És utána megköszönitek?Reggel mondjátok egymásnak,hogy jó reggelt?Étkezésnél,hogy jó étvágyat?És után,hogy egészségetekre?Vagy pl.ebéd után anyunak,hogy köszönöm a finom ebédet?

A mi családunkban ez nem igazán szokás,de egyik barátnőmnél meg így beszélnek otthon.Nagyon furcsa volt,kicsit rosszul is érzem magam,hogy nálunk ez nem szokás :(

2012. aug. 23. 15:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Én szerintem ennek alapnak kellene lennie. A mi családunkban is az.
2012. aug. 23. 16:05
 12/21 anonim ***** válasza:
Udvariasak vagyunk alapvetően, de attól függetlenül úgy káromkodunk egymásra kedves párommal (persze kedvesen) mint két rossz kocsis! Kva anyád itt, b+ magad ott, és kész is a jó röhögés, borítékolva :D
2012. aug. 23. 16:09
 13/21 anonim ***** válasza:

Igen, ez nálunk alap. Nem is ismerek olyan embert (akár baráti társaságban v családban, akinél ez ne így lenne).

Mondd el neki, hogy nálatok ez nem szokás, ne érje váratlanul a dolog, ha pedig nagyon zavar és jónak tartod ezt a szokást, próbálj beszélni az otthoniakkal is..

2012. aug. 23. 16:19
 14/21 anonim ***** válasza:
Nem nagyon...,leginkább mindig elküldjük egymást a pi..ba!Étkezésnél senki nem kiván a másiknak semmit,mivel soha nem egyszerre kajálunk!Csak akkor mondom a léccit ha valamire megakarom kérni Apámat vagy tesómat...
2012. aug. 23. 16:22
 15/21 anonim ***** válasza:
nálunk középút, mindig úgy kérek valamit, hogy anya ideadod? behozod? szedsz nekem?
2012. aug. 23. 16:34
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen mindig használjuk a légy szíves, kérlek, köszönöm (illetve rövidített változatukat), jó étvágyat, egészségedre, stb. formulákat. A Jó reggelt az egyetlen ami hiányzik az itthoni repertoárból, mert elég nehezen térek magamhoz és személyes sértésnek veszem :D inkább integetek ami elég vicces, de tudom, hogy semmi szép nem hagyná el a számat (anyu férje bírta mindig olyan hangsúllyal hozzám vágni reggelente, hogy kinyílt a bicska a zsebemen). Persze ha valaki más köszön jó reggelt-et nem támadom meg. :)

Szerintem is próbáld meg bevezetni az otthoni szokások közé. Jól tud esni. A barátnődnek meg nyugodtan említsd meg, hogy ne lepődjön meg, nálatok ez nem szokás. Szerintem nem gáz ha előre mondod neki.

2012. aug. 23. 16:39
 17/21 anonim ***** válasza:
Nálunk így van, ahogy írod, szerintem ez nem udvariasság, szimplán jól neveltség kérdése, hogy reggel köszönünk, hogy ebédnél jó étvágyat kívánunk. Nem leszólni akarlak, mert nyilván nem tehetsz róla, de esetleg próbáld bevezetni a családodba, ha eddig nem volt szokás.
2012. aug. 23. 17:19
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

mindig megköszönöm, ha ételt kapok, vagy ha valami apróságot, netán nagyobb ajándékot.

ha a párom meghív vacsorázni, soha nem marad el, h köszönöm a vacsit :)

amikor vendégségben búcsúzok, megköszönöm a vendéglátást, és hozzáteszem, hogy nagyon jól éreztem magam.

itthon annyira nem megy jó étvágyat, és utálom, ha jó reggelt! köszöntéssel keltenek.

viszont társaságban, munkahelyen mindenkinek jó étvágyat kívánok ebédnél.

ha kérek valamit valakitől, akkor mindig hozzátegyem, h légyszíves, mert nekem is jól esik, ha így kérnek meg valamire.

nálunk a családban ez volt a szokás, mindig megköszöntük a nagyinak az ebédet, vacsorát, hozzátettük, h milyen finom volt.

sőt, asszem oviban is tanítottak rá.

2012. aug. 23. 18:05
 19/21 anonim ***** válasza:

Te kétfelé könyvelsz? Udvarias vagy idegenekkel a négy falon túl, mert "mit szól a falu?", és jókislány legyél mások szemében - otthon pedig nem?

Ugyanolyan udvarias vagyok a férjemmel, a rokonaimmal, mint másokkal. Ez természetes.

2012. aug. 23. 18:18
 20/21 anonim ***** válasza:

19es, te valamit nagyon benéztél!

hol írtam, h tapló vagyok itthon? két dolgot említettem, ezen kívül mindig mondom a légy szíves-t, a köszönömöt, a kéremet, akár itthon vagyok, akár idegen helyen.

és amúgy nem vagyok falusi :P csak pl. itthon teljesen felesleges azzal bájologni, h jó étvágyat, meg jó reggelt. vannak más dolgok, amik jobbá teszik a reggelt :P

2012. aug. 23. 20:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!