Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen alkatú lenne a gyerekünk?

Milyen alkatú lenne a gyerekünk?

Figyelt kérdés
Papám, Apám, Öcsém is kövér alkatú! Énis az lennék de én teszek ellene. Ha gyerekünk lesz és az én alkatomat örökli akkor ő benne is ott lesznek a "Kövér gének" ?
2009. júl. 24. 17:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Kövér gének...hmmm...az életmódtól függ; ha hízásra hajlamos lesz, akkor te majd erre odafigyelsz, ahogy teszed ezt most is magaddal szemben.
2009. júl. 24. 17:35
 2/11 anonim ***** válasza:
73%
A párod milyen alkat? Nem feltétlen lesznek benne, mert a párodon is múlik. Én kövér alkat vagyok, nagyon is, a párom meg abszolút nem az. A gyerekünk nem lett az. Attól függ, hogy mi dominál...és nem igaz, hogy a gének nem befolyásolnak. A férjem ázsiai, ők ugye ált. vékonyak. Annyit eszik, hogy én annak kb. a negyedét sem, ő nem hízik, én meg igen.
2009. júl. 24. 17:37
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
Igen, az függ a párod alkatától is. Nem feltétlen lesz a gyerkőc is hízásra hajlamos, ha a párod nem kövér. Nálunk sajnos mindkét ágon kövérek a felmenők, azért lettem én is ennyire az. Az orvosok mondták, hogy az orvostudomány most kezdi elismerni a gének szerepét az elhízásban. Eddig csak a helytelen étkezési szokások öröklésére fogták, de most azt mondta a doki, hogy el kell ismerniük, mennyire befolyásosak a gének... Sajnos. Nekem is azt mondták, hogy soha sem fogok tudni lefogyni (persze valamennyit igen, de nem leszek normál alkatú sosem). Életem végéig koplalnom kell. :(
2009. júl. 24. 17:46
 4/11 anonim ***** válasza:
74%

Első válaszadó vagyok, az én férjem vékony fajta; keleti országrészből származik;

én és az egész családom molett-kövér stb.

3 gyerek van. Egyedül a középső gyerek hízékony, a másik kettő mint az etióp,bármennyit esznek nem látszik rajtuk. A középső lányra oda kell figyelni, ha nem figyelünk,mit és mennyit eszik, akkor kövér felnőtt lesz belőle. Nem a gének miatt lesz kövér, hanem a tápláléktól, a mozgásszegény életmódtól. Minden kisbaba duci, a szülő felelőssége, hogy a gyerek idővel lemozogja, ahogy nyúlik,úgy megy le róla,csak figyelni kell,hogy ezt megtartsa nagyobb korában is. A gének befolyásolják persze, ezt ki is mutatták,de mint hogy a sorsodnak magad vagy kovácsa,úgy a testednek meg te vagy vezére.

2009. júl. 24. 18:06
 5/11 A kérdező kommentje:
bnömön is van 1-2 kg, de csak kevés. egyébként még csak 18 évesek vagyunk és pont ma beszéltünk erröl!
2009. júl. 24. 18:10
 6/11 A kérdező kommentje:
Attól még ha lefogynánk átlagos testalkatúra ttól még a gének olyanok maradnak vagy változnak?
2009. júl. 24. 18:11
 7/11 anonim ***** válasza:

Nalunk mindenki sovany, a csaladba. Anyum felol is es apum felol is. 3 batyam is van, azok is elegge sovany test alkatuak, En megis hizekony vagyok :) es a lanyom is:)

Pedig gyerekkoromba mindig nagyon sovany voltam, bar mennyit is ettem.

Ezt igy nem lehet megmondani. Az etkezestol, a stresszes elet modtol is fugg.

32/N

2009. júl. 24. 18:54
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan van szerepe a géneknek is.A fiam mennyiségre sokat eszik,még is olyan,mint a gebe.Az egyik lán yom normális testalkatú,a másik köveér,a diétázás sok mozgás és egyéb vigyázás ellenére is
2009. júl. 24. 19:04
 9/11 anonim ***** válasza:
76%
1-2 kg túlsúlytól valaki már kövérnek számít? :O Rajtam 20 kg felesleg van, én ilyesmire gondoltam, nem 1 kg-ra.
2009. júl. 24. 19:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Szia!

MI a párommal mindketten hízásra hajlamosak, és nagydarabok vagyunk. A lányunk viszon egy kis ropi! Úgy kell beletuszkolnom egy kis kaját, hogy a gyerekorvos ne akarja folyton kórházba küldeni hízókúrára.

2009. júl. 24. 22:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!