Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viselkedjek a fiammal,...

Hogy viselkedjek a fiammal, aki 20 éves, nem tanul, nincs munkája? (lent. )

Figyelt kérdés
Válófélben vagyunk, a fiúnk az apjával maradt, de semmivel nem támogatja, csak ott lakhat nála. Én két kiskorú gyereket tartok el szinte a semmiből. De mivel az én fiam próbálok neki segíteni, de egyre követelődzőbb...
2012. aug. 22. 22:26
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Az a fontos neki, hogy mindene meglegyen....az nem érdekli, hogy hogyan vagy miből....
2012. aug. 22. 23:18
 12/19 anonim ***** válasza:

"de egyre követelődzőbb"

Követelőzzön az apjánál ne nálad,mégis mit képzel magáról?

2012. aug. 23. 00:04
 13/19 anonim ***** válasza:
nincs jobb ötletem, csak amit az első mondott. Igencsak elcs.szett gyerek lehet, ha nincs ennyi felelősségérzete, hogy kezdeni kellene valamit magával, ne az anyján lógjon. Biztos megszokta a jó világot, hát most tisztázni kell vele, hogy ő már felnőtt, gondolkodjon is úgy, nem követelőzzön, mint egy 2 éves.
2012. aug. 23. 06:32
 14/19 anonim ***** válasza:
még valami: ismerős gyereke hajléktalan. Mindent megtettek érte, lakhatott náluk 40 évesen, etették, ruházták, fizettek neki albérletet, de elverte az arra adott pénzt...hogyan, rejtély. Az évtizedek során az anyuka rájött, hogy nincs mit tenni, hiába segít :( Nehogy ez legyen nálatok is, még nem késő megfogni a grabancát, hogy mégis milyen jövőképet képzel magának? Te nem vagy köteles ellátni már a nagykorú gyerekedet, ha nem is törekszik semmire. Sajnos most munkát is nehéz találni és szakma nélkül nem is válogathat.
2012. aug. 23. 06:52
 15/19 anonim ***** válasza:
76%

JAjj, nagyon jó ötlet, amit az első mondott... -.-

Én anyukámal élek, és azért -jelenleg- nem halunk éhen.

Apához,ha elmentem, adott néha pénzt, ami tényleg jól jött.

De valamiért mérges lett és befejezte, úgy fél éve, mondván, így majd összeszedem és találok munkát. Sőt talán egy éve is van.

Mit ért vele el?

SEMMIT. Megmondjam, miért?

1. nem hatnak rám semmilyen ultimátumok,ilyen vagyok, nem fog más befolyásolgatni....

2. NINCSEN semmilyen nekem megfelelő munka, nő vagyok, de komolyan gondolkodom nha, hogy elmegyek festőnek, vagy cnc-tanfolyamra. Akkor több esélyem lenne.

Ja..mondhatjátok, hogy gyár...ok, de nincs túl sok a városban, és egyikbe a 10 éve ott dolgozó nagynéném fiát se vették fel....

2012. aug. 23. 09:11
 16/19 anonim ***** válasza:
Sajnos semmit nem lehet vele tenni, csak amit az első válaszadó javasolt, még ha ezt a #15-ös hasonló életképtelen egyed válasza ki is kért magának. Nekem is voltak ilyen osztálytársaim, akik sajnos annyira buták voltak, hogy semmi sem motiválta őket, ők 21 évesen ugyanúgy otthon ülnek, mint 17 évesen. Én el nem tudnám képzelni, hogy minden fejlődés nélkül itthon üljek, mint egy szellemileg sérült óriáscsecsemő, és várjam, hogy pénzeljenek a szüleim.
2012. aug. 23. 10:32
 17/19 anonim ***** válasza:

Kedves 16-os!

Fogalmad sincs az életemről, és arról, hogy milyen problémáim vannak, tehát bizonyítva az érettséged és intelligenciád, örülnék, ha nem ítélkeznél ilyen primitív módon ennyi információból. Ettől ugyanis csak te tűnsz életképtelennek ;)

Ja..és próbálj meg boldogulni a városban, ahol élek ;)

2012. aug. 23. 12:39
 18/19 anonim ***** válasza:

+ 1 szóval nem írtam, hogy direkt azért nincs munkám, mert valaki ezzel bszogat.

Érdekes módon, aki a közelemben él, látja, hogy NINCS és azoknak is akik tapasztaltak kell egy év átlagban.

Hogy olyan legyek, mint te: a tökéletes kis életedben nyilván nem tűnik fel, hogy nem egyformák mindenkinek a körülményei ;)

2012. aug. 23. 12:40
 19/19 anonim ***** válasza:
82%-os: az is más, ha otthon herézik egy felnőttkorú ember és semmit se csinál. Oké, hogy nehéz melót szerezni, folyamat adni kell be az önéletrajzot, de lehet mellette otthon segíteni, megfőzni, kitakarítani, rendet rakni, a kertát ápolni, nyeévet tanulni autodidakta módon ésatöbbi. Más az, hogy nincs munka/nem találsz/nem téged vesznek fel és az is más, ha otthon vered a brét, elvárod hogy ki legyen a szebbik feled fényesre nyalva és a kisujjad se mozdítod.
2012. aug. 23. 13:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!