Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy viselkedjek a fiammal,...

Hogy viselkedjek a fiammal, aki 20 éves, nem tanul, nincs munkája? (lent. )

Figyelt kérdés
Válófélben vagyunk, a fiúnk az apjával maradt, de semmivel nem támogatja, csak ott lakhat nála. Én két kiskorú gyereket tartok el szinte a semmiből. De mivel az én fiam próbálok neki segíteni, de egyre követelődzőbb...
2012. aug. 22. 22:26
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg neki, hogy vagy tanulás, vagy munka, vagy viszlát. Elég kegyetlen módszer, de sokkal jobbat nem igazán tudsz tenni szerintem.
2012. aug. 22. 22:29
 2/19 anonim válasza:
100%
Fentivel értek egyet ultimátumot kell neki adni.
2012. aug. 22. 22:30
 3/19 anonim ***** válasza:
100%
Vedd elő a papírt-ceruzát: ennyi a rezsi, ennyi a kaja, ennyi jut egyebekre.Remélem levonja a tanulságot...
2012. aug. 22. 22:32
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem vagy elég következetes, semmi nem fog változni. Egyetértek az elsővel, ezt kell tenned, pont.
2012. aug. 22. 22:32
 5/19 A kérdező kommentje:
Nagyon nehéz "viszlátot" mondani....persze megérdemli, nagyon haragszom rá. Csak egy anyának ez nehéz. Attól félek, ha én nem segítem, akkor bajba kerül, és az inkább engem viselne meg, nem őt....ő nem érzi át, hogy mennyit aggódom miatta.
2012. aug. 22. 22:37
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Nézd, annyira csak nem hülye, hogy inkább kiköltözik az utcára, minthogy elkezdjen tanulni vagy dolgozni.

1. válaszoló voltam.

2012. aug. 22. 22:38
 7/19 anonim ***** válasza:
De nem is akar dolgozni? Mármint csak így elvan és élvezi az életet?
2012. aug. 22. 22:41
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

4. válaszoló vagyok.

Az én családomban is van példa ilyenre. Az öcsém 14 éves, anyukánk elhagyott minket, apu reggeltől estig dolgozik, ezért a mamánkkal vagyunk naphosszat. A mama pedig teljesen elkényezteti az öcsémet, ágyba viszi neki a reggelit, sőt, a távirányítót is a kezébe nyomja, az öcsém pedig úgy bánik vele, mint egy kutyával. Hogy milyen ember lesz belőle? Önállótlan, aki lesz*r majd mindent, a mamám sajnos nem volt elég következetes a nevelésében. A fiad kísértetiesen hasonlít öcsémre abból, amit most leírtál. Erre mondják, hogy a pokolba vezető út jóindulattal van kikövezve.

2012. aug. 22. 22:43
 9/19 A kérdező kommentje:

a 4.-ik válaszolónak írom...

én 15 évig otthon voltam a gyerekeimmel, bedolgoztam közben, szó szerint a kedvükben jártam mindenben, mert megtehettem, de válás után sajnos már nem így van...az alatt az idő alatt próbáltam az életre nevelni őket, de úgy néz ki, hogy nem sikerült...

2012. aug. 22. 22:51
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Azt kell tegyed pedig, amit az első mondd. Semmi joga nincs követelni, ha nem tesz le semmit az asztalra. Mondd azt, te azt követeled, hogy tanuljon vagy dolgozzon. Nem teszi. Akkor te miért csicskázz neki? (bocs, ez erős, de ezt csinálja veletek) Az édesanyja vagy, nem a cselédje.
2012. aug. 22. 23:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!