Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit kéne csináljak? Nem tudok...

Mit kéne csináljak? Nem tudok hova menni! Nincs miért élnem

Figyelt kérdés

Sziasztok!

nem tudom mit kéne tennem hogy jobb legyen az életem

anyukám meghalt,apukám egy alkoholista sokszor van ugy hogy nincs mit ennünk

se ruhán semmink tavaly nyáron kaptam egy cipöt és már az is elszakadt,iskolába sem fogok tudni menni,mert nem lessz miböl megvenni a tanszereket,és koszos ruhákban nem szeretnék menni,olyan siralmas az életem ugy érzem nincs miért élnem 16 éves vagyok,a mai fiatal lányok olyan szépen tisztán járnak iskolába, nekem meg nincs semmim,ráadásul apukám ütni is szokott!tstvéreim nincsennek rokonaim nem segitenek,nincs kire számitanom!annyira el vagyok keseredve moziba soha nem voltam,most is a barátnöm apukájának a munkahelyéröl irok,ö ajánlotta ezt az oldalt!!!mit csináljak???

2009. júl. 24. 10:27
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp fordulj a gyámhatósághoz,és ha már ennyire nincs senki a rokonságban akire számíthatnál,esetleg szomszéd(ok),aki(k) segíthetne/nének?
2009. júl. 24. 10:41
 2/22 anonim ***** válasza:
100%
àllj a sarkadra, menj be egy csalàd segitö szolgàlathoz! Lehet hogy nevelö otthonban kötsz ki, de az is jobb a semminél, és tanitatnak, ruhàznak! Baràtnöm 10 évesen ment be magàtol, az anya miatt! Szolt a tanàrjànak ö segitett neki! Nincs ebben semmi szégyelni valo, az apàdnak kell szégyelnie magàt! S utànna az àllam segit is elindulni az életben!
 3/22 anonim ***** válasza:
100%

Keresd meg őket, talán tudnak segíteni:

[link]

4/22 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem meg EGY NAGY KAMU ez a kérdés,a kérdezö unatkozik és kitalál,ilyen meséket.Jellemző a kis pisisekre!
2009. júl. 24. 10:42
 5/22 anonim ***** válasza:
100%

Gyermekvédelmisekhez irány, hátha tudnak segíteni. Szeretet szolgálatoknál ruhát lehet kérni.

Nekem is ugyanez az életem, nekem vannak ruháim (nem sok), de turkálóból és párom segít ki. Otthon nincs fürdő, se meleg víz, így nehezen tudok fürödni, és iszonyú kevés pénzünk van, mert apám elissza, cigizi...

Sok sikert!!!

2009. júl. 24. 10:45
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kamasz!

Amennyiben minden igaz, amit leírtál, akkor itt nagy a baj, 18 éves korodig tanköteles vagy, olyan nincs, hogy nem mégy suliba, különben a gondviselődet megbünteti az ökormányzat, és szerintem apukádnak sem hiányzik a felelősségrevonás, pénzbüntetés! Ha máskor nem, akkor mindenképpen kiderülnek majd a dolgok, de ezt nem ártana megelőzni! Ha van olyan felnőtt, akiben megbízol, mindenképpen szólj neki! Fontos, hogy rendeződjön a dolgod még suli előtt, így magadat is megkíméled egy sok kellemetlenségtől (pl. osztálytársak pletykálkodása)!

2009. júl. 24. 10:46
 7/22 anonim ***** válasza:
62%
Szia! Ne haragudj, hogy ezt írom, de egy 16 éves lány nyugodtan ki tud mosni magára, nem kell az apukája segítségét kérni. Ha piszkos a ruhád, az egyedül a te szégyened! Én 16 évesen vállaltam diákmunkát, nem vártam el az anyukámtól(aki egyedül nevelt), hogy megvegye a szép ruhákat, mert mi is örültünk, ha enni tudtunk. A beiskolázásomat is mindig én álltam, mert kerestem annyit nyáron, hogy ruházkodjak kínai boltból, (nem drága butikból) fagyira és mozira is tellett belőle. Nem szégyen elmenni dolgozni ennyi idősen és besegíteni az apukádnak a háztartásvezetésben. Ha pedig tényleg nagyon rossz a helyzetet, várd meg míg nagykorú leszel és alanyi jogon neked fog menni az árvaellátás, amennyiben bejársz iskolába. abból meg egy kis plusz munkából szépen el lehet éldegélni kollégistaként. ja és ez a lehetőség most is fenn áll. Ha tűrhetetlen a kör
2009. júl. 24. 10:57
 8/22 anonim ***** válasza:
92%
ülményed, akkor fordulhatsz az iskolád gyermekvédeliséhez is, aki akár felajánlhatja azt is, hogy kollégista legyél szeptembertől.
2009. júl. 24. 10:59
 9/22 anonim ***** válasza:
44%

A barátnőd apukája jobbat is ajánlhatott volna, mint ezt az oldalt. :S

Még ennyi kamut vazzeg!

2009. júl. 24. 11:19
 10/22 A kérdező kommentje:

voltam már gyámhatoságnál azt mondták folyamatban van

de ez már kb 2 hónapja és semmi!szomszédaim mind öreket ök szoktak adni néha enni!viz nélkül hogy lehet mosni?nem mehetek mindig a szomszédnál mosni,pláne meg ugy hogy nem tudok neki érte pénzt adni!

diákmunka?kicsi faluban lakom ahol boltbol is 2 van és buszjegyre meg nincs pénzem!van 3 nadrágom és 2 felsöm ennyi az is a turiból van!menyjek iskolába?

mennék én szivesen hogy legyen belölem valaki nem szeretném ha egyszer lessz gyermekem és ilyen gyerek kora lenne mint nekem,de cipö nélkül?mezitláb menjek?az apám 1 ft nem sok annyit nem keres!

2009. júl. 24. 11:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!