Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg most kell új hobbit...

Tényleg most kell új hobbit kitalálnia?

Figyelt kérdés
Köszönöm,ha végigolvastok és segítetek lenyugodni. Van egy 3 éves kislányunk,most vagyok 5 hónapos terhes az öccsével. Férjem napi 10-12 órát dolgozik,ha úgy adja a helyzet,hétvégén is megcsinálja,amit kell. Ebből adódóan a kicsivel való foglalkozás a 0-hoz közelít részéről,a nekem való esetleges besegítést ne is említsük. Mikor kiderült,h terhes vagyok,fűt-fát megígért,h majd ha megszületik,másképp lesz. A napokban elkezdte mondogatni,h ilyen szerszámot,olyan szerszámot fog venni,és hogy a kiskamrát ürítsük ki,mert neki kell egy műhely. Mikor megkérdeztem,h ugyan,Drágám,miért is,közölte,h mindig is akart és próbált is modellezni,és akkor ő most belevág. Szégyen,nem szégyen,felfújtam magam és a képébe hisztiztem,h tényleg most kell,a második gyerek születése előtt 4 hónappal új hobbiba kezdeni? Mire ő is felfújta magát,h jó ,akkor hagyjuk a pics*ba,de jobb ha tudom,h azért,mert én elvagyok azzal,h semmit nem csinálok,neki igenis kell egy hobbi. Megmondom őszintén,inkább visszanyeltem a mondandómat,de azóta ezen rágódom. Legyetek olyan kedvesek,és nyilvánítsatok nekem véleményt. Jöhet a hideg is,legalább megnyugszom,tényleg nem akarok én lenni a banya...
2012. aug. 21. 16:35
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem igazad van!A modellezéssel töltött időt tölthetné a gyerekekkel. :)
2012. aug. 21. 16:38
 2/25 A kérdező kommentje:
Aranyos vagy :) Egyébként,igen, (ezt nem írtam érthetően) mert a lányka születése után abszolut semmit nem segített,mondván,h a olyan kicsi,mit kezdjen vele,az anyjára van szüksége,én meg a 3 hónapos gyerek mellett már úgy néztem ki,mint akiben atombomba robbant,közel voltam a teljes összeomláshoz. Azzal a feltétellel vágtunk bele a kistesóba,hogy igenis,odateszi magát,már tudja,mivel jár. Én meg teljesen nyugodt voltam eddig,hogy lesz segítségem,erre kitalálta ezt,és összeomlott minden szivárványos-csillámos hozzáállásom a dologhoz...
2012. aug. 21. 16:45
 3/25 anonim ***** válasza:
75%

vagy együtt modellezhetne a gyerekekkel,

egyébként ha nincs ideje, ahogy te mondod, hogy akar hobbijának élni?

De ahogy neked a gyereknevelés néha sok, neki is a munka néha sok, ilyenkor jó ha az ember elmegy valahová egyedül és ott átgondolja az élet nagy kérdéseit

2012. aug. 21. 16:45
 4/25 anonim ***** válasza:
52%

Az en parom is szeretett modellezni anno, de a gyerek miatt abbahagyta. Szerintem hagyd, hagy csinalja. Mindenkinek meg vannak a magy hülyesegei.

Ugy is ra fog jönni magatol, hogy nem megoldhato a kettö együtt. Es akkor az mar nem miattad lesz.

Sozd ra a gyereket neha, mert nem ersz ra. Akkor automatikusan megfeletkezik rola. De ne mond neki hogy ne modellezzen. (Inkabb az mint esetleg a kocsma.)

2012. aug. 21. 16:47
 5/25 anonim ***** válasza:
75%

Miért, később lesz majd alkalmas időpont? Majd az egyik óvodába megy, aztán iskolába, aztán logopédushoz kell hordani az egyiket, különórákra stb.

Te is keress magadnak új hobbit, amíg te azzal töltöd az idődet addig ő foglalkozzon a gyerekekkel.

2012. aug. 21. 16:47
 6/25 A kérdező kommentje:
Ez is igaz. De egyrészt forrasztópákákról meg a 30ezer forintos speciális ollókról meg áramkörökről repkedtek a kifejezések (bocsássatok meg ,de bölcsész-lélek vagyok,egy szavát se értettem),tehát nem a hagyományos modellezésről volt szó,így az újszülöttet és a 3 éves nem igazán engedném hogy osztozzanak apuka új örömében. A nincs ideje is relatív,hétvégén azért van 6-8 órája,ami szabad,de ezt kitölti olyan dolgokkal,amik őt érdeklik,és az általában nem a lánya...
2012. aug. 21. 16:48
 7/25 anonim ***** válasza:
42%
Igazából az lenne a legjobb visszavágás, ha te is keresnél valami olyan elfoglaltságot, ami hetente x idő és olyankor "átpasszolnád" a gyereket, meg később a kicsit is. (csak ez most nem biztos, hogy kivitelezhető, főleg nem szülés után közvetlenül). És mondhatnád, hogy neked is szükséged van hobbira.
2012. aug. 21. 16:50
 8/25 A kérdező kommentje:
kedves 5-ös, köszönöm,de nekem valahogy nincs időm új hobbikra,amikor veszélyeztetett terhesként azt kell magyaráznom a 3 évesemnek,h miért nem emelhetem fel,vagy miért megyünk 6 kört a boltba,mert 2 kilónál anyu nem hozhat fel egyszerre többet...
2012. aug. 21. 16:51
 9/25 intrepid ***** válasza:
30%
Tiltsd meg neki a hobbiját, nekem is meg lett tiltva, a sárkányrepülés, úgymond sok időt elvesz, én úgy látom, hogy a sörözgetés a haverokkal, ami lett helyette, az is elég időigényes. Majd lemond a túlórákról, és lesz ideje a hobbijára is, meg a gyerekekre is.
2012. aug. 21. 16:51
 10/25 anonim ***** válasza:
38%

keres ste is hobbit. tök igaza van bár kicsit nyers volt. te neked elég h anya vagy és feleség ő mást is akar csinálni,miért baj ez? nálunk most jön a 3.,bárcsak lenne kamránk terepasztalnak! férjem kung-fu-zik, gitározik,jógázik. e mellett dolgozik, és gyerkezik is. miért várod el h olyan legyen mint te? persze segíthetne,de látja h te mindent megcsinálsz.

én spec a kis zsabadiodőmben néha kézműveskedem,vayg tanulok. miondenki más neki erre is van igénye neked nem.

sztem ne fosszad meg ettől ha szereted,csak mert neked nincs igényed. amúgy ez pont ideális idő lenne neked is,hisz a nagy nemsokára megy oviba,te vígan ellehetsz otthon millió időd lesz!!

2012. aug. 21. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!