Névváltozás, férjem nevének felvétele?
Sziasztok!
Nagyon szépen kérem, hogy aki tud ezzel kapcsolatban bármi infót, segítsen! :)
Szóval 3 éve vagyunk házasok férjemmel, és maradtam a lánynevemen! De szeretném felvenni a férjem nevét, és -né lenni, ami stimmt, hogy 5e ft az illeték, de az lenne a kérdésem, hogy ezt lehet -e esetleg 2 részletben? Először Befizetem az illetéket, és megcsináltatom a személyit, lakcím kártyát, tb kártyát, jövő hónapban pedig az adókártyát, jogosítványt, útlevelet!
Ez így kivitelezhető lenne -e? Egy összegben nem tudnám kifizetni. :(
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Rendben, nagyon köszönöm!! :)
Akkor ma bemegyek du., fizetem az illetéket és a határozat után cserélek le mindent! :)
Kedves válaszolók!
Tegnap du.bementem elintézni! Először az anyakönyvvezetőhöz mentem, majd pedig az okmányirodába. 5000ft volt az illetékbélyeg, 1500 a személyi és 500 a lakcím kártya. Kaptam ideiglenes személyit, persze a képen úgy nézek ki, mint aki minimum 5évet ült! :D Jogosítványt nem csináltattam meg, most arra nem volt keret, de mondta az ügyintéző, hogy pedig azt is meg kell, mert kül.megbüntetnek! :(
De az anyakönyvvezető mondta, hogy teljesen mindegy, hogy csináltatom, lehet akár minden hónapban 1 okmányt átíratni, mert sok embernek nincs egyszerre erre ennyi pénze. Utána már nem éreztem cikinek!
Az illetéket visszatérítik?
Köszönöm még 1x, hogy válaszoltatok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!