Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Névváltozás, férjem nevének...

Névváltozás, férjem nevének felvétele?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nagyon szépen kérem, hogy aki tud ezzel kapcsolatban bármi infót, segítsen! :)

Szóval 3 éve vagyunk házasok férjemmel, és maradtam a lánynevemen! De szeretném felvenni a férjem nevét, és -né lenni, ami stimmt, hogy 5e ft az illeték, de az lenne a kérdésem, hogy ezt lehet -e esetleg 2 részletben? Először Befizetem az illetéket, és megcsináltatom a személyit, lakcím kártyát, tb kártyát, jövő hónapban pedig az adókártyát, jogosítványt, útlevelet!

Ez így kivitelezhető lenne -e? Egy összegben nem tudnám kifizetni. :(

Válaszaitokat előre is köszönöm!

2012. aug. 20. 22:15
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Rendben, nagyon köszönöm!! :)

Akkor ma bemegyek du., fizetem az illetéket és a határozat után cserélek le mindent! :)

2012. aug. 21. 10:10
 12/15 anonim ***** válasza:
Csekken? Mondjuk nem csodálkoznék, ha mindenhol más és más, de a formanyomtatványon van egy bélyegnek szánt hely. De igazat adok, először kérdezz, mert bélyeget 1-2 hónap, mire visszatérítik.
2012. aug. 21. 10:12
 13/15 A kérdező kommentje:

Kedves válaszolók!

Tegnap du.bementem elintézni! Először az anyakönyvvezetőhöz mentem, majd pedig az okmányirodába. 5000ft volt az illetékbélyeg, 1500 a személyi és 500 a lakcím kártya. Kaptam ideiglenes személyit, persze a képen úgy nézek ki, mint aki minimum 5évet ült! :D Jogosítványt nem csináltattam meg, most arra nem volt keret, de mondta az ügyintéző, hogy pedig azt is meg kell, mert kül.megbüntetnek! :(

De az anyakönyvvezető mondta, hogy teljesen mindegy, hogy csináltatom, lehet akár minden hónapban 1 okmányt átíratni, mert sok embernek nincs egyszerre erre ennyi pénze. Utána már nem éreztem cikinek!

Az illetéket visszatérítik?

Köszönöm még 1x, hogy válaszoltatok! :)

2012. aug. 22. 09:26
 14/15 anonim ***** válasza:
Ha felhasználtad az illetékbélyeget, akkor nem fogják visszatéríteni. Nekem a születési nevem változott, a jogosítványt nem azonnal csináltattam meg, és nem volt belőle semmi probléma. Mondjuk addig nem is vezettem. :)
2012. aug. 22. 09:31
 15/15 A kérdező kommentje:
Ó, értem! :) Köszönöm! :)
2012. aug. 22. 09:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!