Névváltozás, férjem nevének felvétele?
Sziasztok!
Nagyon szépen kérem, hogy aki tud ezzel kapcsolatban bármi infót, segítsen! :)
Szóval 3 éve vagyunk házasok férjemmel, és maradtam a lánynevemen! De szeretném felvenni a férjem nevét, és -né lenni, ami stimmt, hogy 5e ft az illeték, de az lenne a kérdésem, hogy ezt lehet -e esetleg 2 részletben? Először Befizetem az illetéket, és megcsináltatom a személyit, lakcím kártyát, tb kártyát, jövő hónapban pedig az adókártyát, jogosítványt, útlevelet!
Ez így kivitelezhető lenne -e? Egy összegben nem tudnám kifizetni. :(
Válaszaitokat előre is köszönöm!
Mi 3 éve házasodtunk össze, akkor azonnal megcsináltattam a személyit és a lakcimkártyát az új nevemre. Viszont a TAJ- kártyám a mai napig a lánykori nevemen van. A jogsim is, csak most hosszabbítanom kellett, és újat kapok, már persze új névvel. Ja, és az adókártyámon még mindig az előző asszonynevem van, pedig az első férjemtől már 9 éve elváltam. Épp a napokban intéztem azt is, és senkit nem érdekelt a hivatalban, hogy miért ez a név szerepelt rajta. Az adószám tökéletesen azonosít.
Ezek után nem gondolom, hogy ez az egy hónap problémát jelentene.
Házassági névváltoztatás 5000 Ft-ba kerül. (amennyiben nem választotál esküvőkor, akkor is) Ezt illetékbélyegben kell leróni az illetékes anyakönyvi hivatalban. Nincs részletfizetés. Vigyed magaddal a személyidet, lakcímkártyádat, születési, és a házassági anyakönyvi kivonatot. (az 5000Ft illetékbélyeg mellett)
Elbírálási folyamat kb. 1-2 hónap.
Utána lehet a papírokat cserélni.
ó, értem! Igazából nem részletekben akartam az illetéket, hanem hogy ebben a hónapban is (személyi, lakcím) köv hónapban a többi okmányom :)
De nagyon köszönöm, hasznosak voltak a válaszok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!