Vezetéknév felvétele?
Ez mióta van így?
És mi van pl. azokkal a betűkkel, amik nem is szerepelnek a magyar abécében (ä)?
"A magyar hagyományoktól eltérő hangzású, magyartalanul képzett név, történelmi név, régies írásmóddal írott családi név felvételét - különös méltánylást érdemlő körülmények kivételével - az anyakönyvi ügyekért felelős miniszter nem engedélyezi."
Ez van a magyarorszag.hu-n, úgy gondolom, hogy mivel ez az édesanyád neve, az méltánylást érdemlő körülmény, így felveheted.
Egy laikus:)
Köszönöm a válaszokat.
Elsőnek: Wikipédián olvastam
1. vagyok.
Igaza lehet a 2.-nak. Ha anyukád nevét akarod felvenni, akkor azt biztos megteheted változtatás nélkül.
Talán ez a rendelet arra vonatkozik, ha valaki nevet változtat, és Andrási, akar lenni, akkor nem "nemesítheti" az írását.
Hívd fel a helyi anyakönyvi osztályt! Ők tudnak érdemben segíteni.
Azért majd írd meg a fejleményeket! Kíváncsi vagyok. :)
Köszönöm.
Én arra is gondoltam, hogy pl. ha valaki Kis, akkor nem változtathatja csak úgy Széchenyire
Úgy látom ugyanazt írtuk, először úgy értelmeztem hogy valaki Andrási és azt akarja nemesíttetni.
Megírom mindenképpen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!