Ha a gyermeknek mindkét szülő vezetéknevét akarják adni (mondjuk kötőjellel elválasztva), akkor meg van határozva az, hogy melyik nemű szülőnek kell előrerakni a vezetéknevét?
Ha pl. Az apuka Szabó, az anyuka Horváth, akkor meg van szabva, hogy csak Szabó-Horváth, vagy Horváth-Szabó Juliannának kell e lennie a gyermeknek?
Vagy jogilag teljesen mindegy?
(ezek csak fiktív nevek:)
A ti választásotok.
Azért gondold meg, mert ha esetleg a gyereketek olyan férje/felesége lesz, akinek szintén 2 vezetékneve van, akkor az ő gyereküknél már eléggé szívás lesz.
Szerintem mondjuk ez elég nagy hülyeség.
És ha fiú lesz, akkor a feleségét úgy fogják hívni, hogy Horváth-Szabóné Nagy Ildikó? (fiktív nevek).
De én nem szeretnék beleszólni, ezt Ti döntitek el...
Ez így már tényleg hülyeség, mivel maximum kéttagú lehet valakinek a vezetékneve. Ha Takács-Kovács Ádámnak és Szabó-Pintér Veronikának gyereke születik, akkor az már nem lehet Takács-Kovács-Szabó-Pintér Lujza.
És hogy a kérdésre is válaszoljak (bár már megtették előttem): nincs megszabva a sorrend. Tőlünk is megkérdezték anno, hogy melyik legyen elöl és melyik hátul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!