Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Édesapám öngyilkos lett, nem...

Édesapám öngyilkos lett, nem lesz templomi esküvő. Ti elfogadnátok?

Figyelt kérdés

Édesapám én közöttem nagyon jó viszony volt,bármikor számíthattam rá,imádtam. Az életünk kisiklott egyik napról a másikra.Valahogy éreztem hogy baj lesz.

Amikor utoljára találkoztam vele a következő párbeszéd hangzott el:

-Apu! Te lennék öngyilkos??

-Soha! Ki kísérne a templomba majd az oltár elé,ha nem én?

Ezt csillogó szemekkel mosolyogva mondta,a beszéde tele volt szeretettel.

2 hét múlva öngyilkos lett.Ez fél éve történt.

Most lesz az esküvőm,de én csak polgárit szeretnék.Én egyszerűen el sem tudom képzelni,hogy valaki más kísérjen az oltárhoz.Kiskoromban sokat beszéltünk arról,hogy majd apja-lánya milyen jót fog mulatni az esküvőmön.

Sok támadás ér,hogy ez miatt nem akarok templomit.

Nektek mi a véleményetek?

20/L

2012. aug. 19. 16:52
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Ti döntitek el hogy milyen esküvőtök legyen, én ezek után megértem hogy nem akarsz templomit, és szerintem ezt a vőlegényed családjának tiszteletben kéne tartani. Sok boldogságot! :)
2012. aug. 19. 17:10
 12/22 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem teljesen normális, hogy így érzel.

Aki meg képes egy ilyen kérdésnél is pontozgatni lefele... hát gratulálok...

2012. aug. 19. 17:31
 13/22 anonim ***** válasza:
100%
Megértelek. Úgy csináld az esküvődet, ahogy te és a párod szeretnétek. Ne hallgass senkire. Édesapád is ezt mondaná.
2012. aug. 19. 17:53
 14/22 anonim ***** válasza:
50%

Ha szeretnéd, kísérhet apukád téged a templomban. Mehetnél egyedül, míg a vőlegényed az oltárnál vár, és lehetne nálad valami, ami apukádé volt, foghatnád azt a keze helyett. És akkor ő lenne veled :)

Szerintem gyönyörű gesztus lenne. És ha a vőlegény családja annyira szeretne templomi esküvőt, ha nekik ez ennyire fontos, nem kellene megtagadni tőlük.

Mit szólsz ehhez?

2012. aug. 19. 20:41
 15/22 anonim ***** válasza:
Vonuljatok be együtt a vőlegényeddel.
2012. aug. 19. 22:23
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem a vőlegényed családjával fogsz együtt élni, hanem a vőlegényeddel, gondolom. Nincs hozzá közük, pláne, hogy a leírtak alapján tényleg indokolt a döntésed. Nekik kéne tiszteletben tartaniuk a te döntésedet, nem neked alkalmazkodnod. Sok boldogságot!
2012. aug. 21. 00:27
 17/22 MelodyB válasza:

Ha úgy érzed nem vagy kész egy templomi esküvőre, akkor csak polgári legyen. A párod biztos megérti. Talán egyszer évek múlva majd úgy döntötök, hogy megújítjátok az eskütöket templomban is. Talán igen talán nem. Senki sem tudja, mit tartogat számára a jövő.

Részvétem apukád miatt és sok boldogságot kívánok neked és a párodnak.

2012. aug. 21. 12:35
 18/22 anonim ***** válasza:
Ha úgy érzed, hogy nem akarsz, ne csináljatok templomit. Nekem is csak tanácsi volt más okból, de semmi hátrányát nem látom. Esetleg gondolkodj el azon ha ketten vonultok be a pároddal és nem kísér senki, azt meg tudnád-e csinálni. De mondom semmi gond nincs a templomi kihagyásával, attól még ugyanolyan boldogok lehettek :-).
2012. szept. 20. 17:24
 19/22 anonim ***** válasza:

Látom, hogy már régebbi kérdés, de azért válaszolok.

Ha maga a templomi esküvő fontos neked, a párodnak és a családotoknak, és csak az tart vissza, hogy nem akarsz apukád nélkül bevonulni, akkor ez ne tartson vissza.

Templomi esküvőn nem kötelező vonulgatni, úgy is lehet, hogy csak bementek, leültök és úgy kezdődik. A vonulás nem olyan része a szertartásnak, amit ne lehetne kihagyni.

2012. okt. 30. 12:10
 20/22 anonim ***** válasza:
Én nem mondanék le a templomiról. De egyedül sétálnék be.
2012. nov. 22. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!