Édesapám öngyilkos lett, nem lesz templomi esküvő. Ti elfogadnátok?
Édesapám én közöttem nagyon jó viszony volt,bármikor számíthattam rá,imádtam. Az életünk kisiklott egyik napról a másikra.Valahogy éreztem hogy baj lesz.
Amikor utoljára találkoztam vele a következő párbeszéd hangzott el:
-Apu! Te lennék öngyilkos??
-Soha! Ki kísérne a templomba majd az oltár elé,ha nem én?
Ezt csillogó szemekkel mosolyogva mondta,a beszéde tele volt szeretettel.
2 hét múlva öngyilkos lett.Ez fél éve történt.
Most lesz az esküvőm,de én csak polgárit szeretnék.Én egyszerűen el sem tudom képzelni,hogy valaki más kísérjen az oltárhoz.Kiskoromban sokat beszéltünk arról,hogy majd apja-lánya milyen jót fog mulatni az esküvőmön.
Sok támadás ér,hogy ez miatt nem akarok templomit.
Nektek mi a véleményetek?
20/L
Szerintem teljesen normális, hogy így érzel.
Aki meg képes egy ilyen kérdésnél is pontozgatni lefele... hát gratulálok...
Ha szeretnéd, kísérhet apukád téged a templomban. Mehetnél egyedül, míg a vőlegényed az oltárnál vár, és lehetne nálad valami, ami apukádé volt, foghatnád azt a keze helyett. És akkor ő lenne veled :)
Szerintem gyönyörű gesztus lenne. És ha a vőlegény családja annyira szeretne templomi esküvőt, ha nekik ez ennyire fontos, nem kellene megtagadni tőlük.
Mit szólsz ehhez?
Ha úgy érzed nem vagy kész egy templomi esküvőre, akkor csak polgári legyen. A párod biztos megérti. Talán egyszer évek múlva majd úgy döntötök, hogy megújítjátok az eskütöket templomban is. Talán igen talán nem. Senki sem tudja, mit tartogat számára a jövő.
Részvétem apukád miatt és sok boldogságot kívánok neked és a párodnak.
Látom, hogy már régebbi kérdés, de azért válaszolok.
Ha maga a templomi esküvő fontos neked, a párodnak és a családotoknak, és csak az tart vissza, hogy nem akarsz apukád nélkül bevonulni, akkor ez ne tartson vissza.
Templomi esküvőn nem kötelező vonulgatni, úgy is lehet, hogy csak bementek, leültök és úgy kezdődik. A vonulás nem olyan része a szertartásnak, amit ne lehetne kihagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!