Ti kiköltöznétek? Nagy traumában vagyok .
Sziasztok!:)
Elég nagy traumában vagyok,és a segítségeteket kérném,előre bocsi ha hosszú lesz de a válaszokat köszönöm:)
15 éves lány vagyok,most ballagtam.Tesóm kint él 17 éve Olaszországban. Most felvetődött a a kérdés,hogy kiköltözzünk-e. Ugye most kellene középsulit kezdeni,de azt akarja tesóm h itt tanuljak kint.beszélem a nyelvet de nem perfekt,olyan közepes,így kint kellene járni nyelv suli,és rendes suli. Jobb lenne mert nem kellene 2 házát fenn tartani,csak ami itt van kint,kiadnánk az itthonit. kb 3-4 havonta járnék haza,és itt jobb lenne az élet az is biztos. a rossz oldala,mindent otthagyni,barátok,ismerősök,a megszokások,maga a HAZA a HON,és maga a ház:S Itt minden féleképpen jobb lenne az élet,de félek az új élettől,a változástól:/ Ti mit tennétek? Ja és ha úgy adódik h költözünk,otthon mit kell intézni? orvostól nem szeretnék kijelentkezni,de itt lesz orvosom,de pl suliba mit kell csinálni? csak bejelentem h itt élek kin és itt tanulok? Ti mit tennétek? költöznétek?maradnátok? Nagyon nem tudom mit tegyek,és mindjárt itt van a suli is:S Olaszban októberben kezdődik a suli,szóval nem tudom mit tegyek. Sokszor sírok h mit szeretnék igazán,itt is szeretnék lenni,meg ott is.22-én megyek haza,és elvileg 5-én jönnénk vissza... Amikor szünet van mindig itt vagyunk pl nyári szünet,húsvét,karácsony szilveszter,már most honvágyam van,júl 1-től vagyok itt...
Nagyon szívesen várom a válaszokat,tanácsokat. Köszönöm szépen aki ír:)
Sziasztok,további szép napot!:)
15L
A nagymagyarok lepontoztak :D Hát maradjatok akkor itt ebben a szennyben ahol gürizned kell 1 kiló kenyérért.
Kérdező, menj menj míg nem késő :D!!!
Meg tudom érteni a hezitálásod, én is ezen mentem keresztül.
Én 25 évesen mentem külföldre, mindent (de tényleg mindent itthagyva). Család, barátok, munka, haza, az egész életemet hagytam hátra.
És nem voltak ott barátaim/rokonaim mint neked! Csak magyar végzettségem volt, amit külföldön nem mindenhol fogadnak el, ellentétben veled, aki már oda járna iskolába is! És én még csak nem is beszéltem a helyi nyelvet, csak az angolt, ellentétben veled! És ennek ellenére nagyon jól sikerült beilleszkednem, megtanulnom mindent, dolgoznom, új kapcsolatokat felépítenem és megalapoznom az életem. Az elején még nagyon nehéz volt, de mára már csak leginkább a családom hiányzik.
Neked meg ráadásul ott lenne a családod is!
Szerintem gondolkodás nélkül menj, biztosan szép életed lesz ott.
Persze vannak hátrányai nem is kevés, de az előnyökhöz képest nagyon meg fogja érni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!