Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ti kiköltöznétek? Nagy traumáb...

Ti kiköltöznétek? Nagy traumában vagyok .

Figyelt kérdés

Sziasztok!:)

Elég nagy traumában vagyok,és a segítségeteket kérném,előre bocsi ha hosszú lesz de a válaszokat köszönöm:)

15 éves lány vagyok,most ballagtam.Tesóm kint él 17 éve Olaszországban. Most felvetődött a a kérdés,hogy kiköltözzünk-e. Ugye most kellene középsulit kezdeni,de azt akarja tesóm h itt tanuljak kint.beszélem a nyelvet de nem perfekt,olyan közepes,így kint kellene járni nyelv suli,és rendes suli. Jobb lenne mert nem kellene 2 házát fenn tartani,csak ami itt van kint,kiadnánk az itthonit. kb 3-4 havonta járnék haza,és itt jobb lenne az élet az is biztos. a rossz oldala,mindent otthagyni,barátok,ismerősök,a megszokások,maga a HAZA a HON,és maga a ház:S Itt minden féleképpen jobb lenne az élet,de félek az új élettől,a változástól:/ Ti mit tennétek? Ja és ha úgy adódik h költözünk,otthon mit kell intézni? orvostól nem szeretnék kijelentkezni,de itt lesz orvosom,de pl suliba mit kell csinálni? csak bejelentem h itt élek kin és itt tanulok? Ti mit tennétek? költöznétek?maradnátok? Nagyon nem tudom mit tegyek,és mindjárt itt van a suli is:S Olaszban októberben kezdődik a suli,szóval nem tudom mit tegyek. Sokszor sírok h mit szeretnék igazán,itt is szeretnék lenni,meg ott is.22-én megyek haza,és elvileg 5-én jönnénk vissza... Amikor szünet van mindig itt vagyunk pl nyári szünet,húsvét,karácsony szilveszter,már most honvágyam van,júl 1-től vagyok itt...

Nagyon szívesen várom a válaszokat,tanácsokat. Köszönöm szépen aki ír:)

Sziasztok,további szép napot!:)

15L

2012. aug. 19. 13:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%
Igen. Költözz. Hajrá!
2012. aug. 19. 13:08
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
lehet ez az egy esélyed van. lesznek kint új barátok, a régiekkel meg tartod a kapcsolatot fb-n vagy skype-on.
2012. aug. 19. 13:20
 3/14 anonim ***** válasza:

Én is azt mondom, hogy menj! A nyelvbe belerázódsz, főleg ha már középszinten beszéled, nem hiszem, hogy külön nyelvsuliba kellenne járnod, könnyen belejössz majd. Így lenne plussz pénz is ha itthon kiadjátok a házat, együtt lehetnél a tesóddal. Hidd el nagyon sok barátot fogsz kinnt is szerezni új iskola új közösség. Haza bármikor tudsz jönni. Gondolom kinnt a munkalehetőség is nagyobb mint itthon :S Nagyon irigyellek hallod-e :):)

Ügyek intézéséhez szerintem menj be az önkormányzathoz és kérdezd meg, hogy pontosan mit is kell tenned, onnan max átirányítanak, de utólag nem köthetnek bele hiszen te mindent megtettél amit mondtak vagy javasoltak. Én a helyedben nem tétováznék vágj bele!!!!!;)

2012. aug. 19. 13:24
 4/14 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat,várok még:)

3an lennénk,én anya és tesóm. de olyan rossz lenne otthagyni mindent:S kell külön nyelv suli,mondták itt kint.

2012. aug. 19. 13:29
 5/14 anonim ***** válasza:
33%
MENJ! HA TEHETNÉM MENNÉK HELYETTED :D ÉN alig várom, hogy elhagyjam ezt a szánalmas országot, adj hálát istennek, hogy neked ilyen korán megadatott a lehetőség :)
2012. aug. 19. 13:32
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem inkább dilemmában vagy, nem traumában.
2012. aug. 19. 13:37
 7/14 anonim ***** válasza:
Menj!! Gondolkozás nélkül!!!!!
2012. aug. 19. 13:51
 8/14 A kérdező kommentje:

akkor dilemma. mind1..

a lényeg,h mennék is meg nem is. tudom h milyen jó h ilyen fiatalon megadatott h jöjjek. csak az agyam mondja h maradjak,szívem h ne.. :/

2012. aug. 19. 14:09
 9/14 anonim ***** válasza:

Jól mondod, nem mindegy, hogy dilemma vagy trauma.

Nem brigicicus96 vagy, vagy valami hasonló?

2012. aug. 19. 14:12
 10/14 A kérdező kommentje:
miért kérded?:D
2012. aug. 19. 15:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!