Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nőknél/lányoknál lehetséges...

Nőknél/lányoknál lehetséges az anyakomplexus?

Figyelt kérdés

Lehetséges lányoknál anyakomplexus? Mert ugye beszélhetünk szexuális tartalom nélkül is anyakomplexusról.

Szóval akkor lehet?

2012. aug. 18. 22:09
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
31%

Én nem értem, szerintem nem lehet.

A komplexusnak pont az a lényege, hogy vonzódik hozzá. Nem csak mint egy emberhez, hanem testileg, mindenhogy. Ha egy nő, simán apaként tekint valakire, az nem apakomplexus. Tehát ha ebből indulunk ki, akkor ha egy lány, csak "pótanyának" tekint valakire, akkor az semmi rosszat nem jelent, csak egy nagyon jó, de normális viszont.

2012. aug. 19. 08:20
 12/13 anonim ***** válasza:

Természetesen lehet, ahogyan fiúnál is lehet apakomplexus. Van negatív (romboló) és pozitív (építő) formája.

Laikusoknak kiválóan megfelel; a könyben benne van minden.

[link]

2012. aug. 19. 08:47
 13/13 anonim válasza:

Van, de nem tudom, nevezik-e így.

Ugyan azokata tényezőket tartalmazza, csak mivel a lány nem lányokhoz vonzódik (általában.......), ez, épp úgy, mint a fiúknál, az élet más területeire is kihat.

Túlzottan gondoskodó, túlzott monogamitás és családi képzavar is lehet.

Függ sok midnentől. Van,a ki az anyai szeretet hiánya végett nem képes máshogy gondolkodni, csak hogy az emebrek szeretetéhez egyedül a megfelelés és fejlődés (tehát hogy hasznos valaki, többet tud másnal, jobb másnél) a kulcs és a midnennemű támogatást várnak el tőle viszonzás nélkül mások, ami normális. ( < ha vki ezt hiszi pl, az anyakomplexus)

Szóval igen, létezik, csak nem tudom, említik-e így.

2012. dec. 21. 20:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!