Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Beleolvasott a levelembe,...

Beleolvasott a levelembe, mindent elakar mondani, mit tegyek?

Figyelt kérdés
A bátyám beleolvasott a fb üzeneteimbe, és mindent elakar rólam mondani anyánknak... hogy én mikor hol vagyok, meg kikkel, meg mit csinálok. igaz, hogy sok mindenről nem tud anya, de ilyenhez akkor sincs joga, hogy beleolvasson. L/17
2012. aug. 18. 12:21
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Hagyd, hogy elmondja, és vállald a következményeket, emelt fővel.

Aztán pedig négyszemközt mondd meg a bátyádnak, hogy eljátszotta a bizalmat nálad. Nagyon szemét és aljas dolog mások magánlevelezésébe beleolvasni, még aljasabb azzal visszaélni. Ha a bátyád kikotyogja, hogy mit teszel, akkor a szüleid - normális esteben - bizonyára nem örülnek annak, hogy ilyen fiuk van.

Nyílván azért hazudozol, mert a szüleid nagyon szigorúak - ez sajnos egyenes következménye szokott lenni a túl szorosna tartó, rideg és rossz szülői magatartásnak. Beszélj a szüleiddel, és ha valóban annyira fafejűek, hogy semmit sem engednek neked, akkor keress meg egy iskolapszichológust ősszel.

Semmiképpen se a hazudozás útját válaszd, mert az nem a megfelelő módja a az önérvényesítésnek és a tinikori lázadásnak. Minél többet hazudsz, annál pocsékabbul fogod magad érezni, és annál inkább szétfolyik a személyiséged. Tessék felvállani a harcot is, és tudni azt is, amikor nem érdemes harcolni, hanem várni kell.

Normális szülő megtanítja a gyerekének a helyes viselkedést, segíti az önbizalma kialakulását, és megbízik benne, hogy helyesen fog cselekedni. Nem pedig a Világot zárja el előle, és agyonkorlátozza "féltés" címén. Azt kell megtanítani, hogyan vigyázzon az ember önmagára.

A másik: titkos magán-dolgokat naplóba írj, amelyet el tudsz zárni. Kialakíthatsz magadnak titkosírást is (én negyedik gimiben rovásírással írtam a naplómat), vagy ha jól bánsz a technikával, gépre is írhatpd, amit alapsoan lejelszavazol.

A szobádat lehetőleg zárd be, ha pedig észreveszed, hogy valaki kutakodott a holmijaid között, verd ki a patáliát.

2012. aug. 18. 17:45
 12/12 anonim válasza:
Velem is volt ilyen..... zsarolt hogy pénzt adjak neki különben elmondja,ÉS NEM ADTAM NEKI SEMMIT és nem mondta el. talán őt jobban leszidnák ha kiderülni hogy e leveleidben turkált.
2012. aug. 29. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!