Számít-e megcsalásnak, ha a párkapcsolatban az egyik fél néha beszélget (telefon, sms) a volt szerelmével? (még esküvő napján is! )
Én biztos nem örülnék. Az ördög nem alszik. Mi van, ha adódik a házasságban kisebb-nagyobb probléma, és amikor te fújsz a párodra, pont akkor hívja az ex-szerelme, aki vidám, kedves, megértő lesz a szituban, a párod meg téged lát úgy, mint házisárkányt? Akkor a kisebb ellenállás felé indulva, nem a házasságon belüli vitarendezést választja esetleg, hanem az exnél próbál/tud vigasztalódni. Szóval én finoman ugyan, de értésére adnám, hogy jobban örülnék, ha férfiakkal barátkozna és azokkal lenne bizalmas, mint az ex-szeretőivel.
Nekem mondjuk az is furcsa volt, amikor a férjem a nászutunkon felhívta a családját, hogy elújságoljon valami érdekeset, ami minket ért külföldön. Nekem eszembe se jutott, hogy a családomat hívjam, úgy voltam vele, majd ha hazaértünk, tartunk élménybeszámolót.
Szerintem a házasságban levők kell, hogy legyenek a legfontosabbak egy ilyen szituban, amit leírtál, és ha téged bánt, beárnyékolja a boldogságotokat egy ex, ahhoz a párodnak igazodnia kell és ezt az exnek is feltétlen tiszteletben kell tartania, mert a szövetségben te és a párod vagytok benne egyedül, nincs és nem is lehet harmadik fél. És ha az ex valóban szereti a párodat szigorúan baráti alapon, akkor őneki is a párod boldogsága kell hogy legyen a legfontosabb, még akkor is, ha ez az ő (ex) számára hátrányos.
Vitatkoznék az előttem szólóval:
"ha gond van, akkor esetleg az ex felé hajol". Ilyen alapon a kolléganő közelebb ül hozzá az irodában. Én itthon vagyok a gyerekkel, reggel még boglya van a hajam helyén, a gyereket pelenkázom egyszál nyúlott pólóban. Az uram elmegy dolgozni, a kolléganő meg addigra lefőzi az illatos kávét, szaglik a pacsulitól...
szóval ha hajolni akar, akkor akármerre is hajlik.
Én írtam, hogy tartom a kapcsolatot (egy-két havonta ha felhívjuk egymást, v. írunk myvipen). De a legkevésbé van eszemben, hogy jaj, de jó volt vele, osztán most szétrúgom a családot, meg az övét is és uccu essünk egymásnak...
Engem a kérdésfelvetésben csak egy dolog ragadott meg: még az esküvő napján is.!?!
Hát ha ez kimerült gratulációban, akkor oké. De ha olyan hosszú, lelkizős beszélgetés, akkor elgondolkodtató a dolog.
Nem megcsalás, csak elgondolkodtató.
Amúgy meg mi a megcsalás? Amit mi magunkban már annak érzünk. Van, akinek már azért lelkiismeret furdalása van, mert valaki másban is meglátta a férfit-nőt, nem csak a párjában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!