Számít-e megcsalásnak, ha a párkapcsolatban az egyik fél néha beszélget (telefon, sms) a volt szerelmével? (még esküvő napján is! )
lehet, hogy csak sok boldogságot kívánt az exnek! :D
szóval én is csak azt tudom mondani, hogy szituációfüggő. nincs abban semmi rossz, ha valaki tartja egy-egy komolyabb szerelmével a kapcsolatot, ha nem viszi túlzásba, és nem vágyakozva gondol rá, hanem mint egy barátra, egy testvérre.
én is az egyik volt párommal tartom, főleg e-mailben, fontosak vagyunk egymásnak emberileg, és az is, hogy néha tudjunk róla, hogy kivel mi van, él-e még a másik, mit csinál, hogy alakul az élete. de csak kb. évi 2-3-szori levélváltás van, ez nem sok, úgy vélem.
Az ilyeneket nem értem. Miért lenne megcsalás egy beszélgetés? Egy beszélgetés soha nem megcsalás, akárkivel történik.
Miért nem lehetne az ex egy jóbarát, akivel megbeszélem a dolgaim, aki gratulál, aki aggódik értem.
Nekem is a páromnak is nagyon jó barátja az exe, sokszor találkozik, beszélhet ő is a volt barátnőivel és én is az enyémekkel. Mi ebben a megcsalás? Már nem szeretem őket, de az embert ugyanúgy tisztelem mint amikor még szerelmes is voltam.
Én nem napi szinten, de tartom a kapcsolatot a házasságom előtti szerelmemmel (majdnem abból is házasság lett).
Ő elkerült a környékről, sokáig nem is tudtunk egymásról kivel mi van. Mivel mindkettőnk telefonszáma megváltozott, még hívni sem tudtuk egymást. Aztán Ő egy közös ismerős útján megszerezte a számomat és felhívott. Nagyon örültem neki, főleg akkor nevettünk nagyot, mikor bejelentette, hogy bizony neki van egy kis három hónapos fia. Merthogy nekem is annyi idős volt akkor a babcim.
Tényleg önzetlenül örültünk egymás boldogságának, révbe ért életének.
Viszont a férjemen akkor észrevettem - bár előtte soha nem féltékenykedett - hogy nem esett jól neki, hogy fél órát beszéltünk telefonon (jelzem, hallhatta, nem mentem ki, nem sustorogtam, tehát hallotta a témát: munka, gyerek, párkapcsolat, szülők hogyléte...). Sőt, ki is mondta, hogy az nem esett jól neki, hogy ÖRÜLTEM!
Na szépen leültem vele és elbeszélgettem: azzal, hogy valakivel beszélek telefonon, még nem csalom meg. És szerintem én sem vertem ki a hisztit, mikor az IWIW-en keresztül gratulált neki a kisfia születéséhez a volt menyasszonya!!! pedig ő sunyi volt, mert még csak nem is említette. aztán kiderült, hogy még beszéltek is egymással személyesen. Én meg nem szóltam érte, mert miért is szóltam volna?
Úgyhogy kikötöttem: nekem ugyan nem mondja meg hogy mikor, kivel , mennyit beszélek. És ameddig tényleg jó szívvel, barátsággal gondolok vissza az ex-emre, addig nincs oka durcáskodni.
Az előző vagyok... kihagytam egy szót: NEM
Szóval szerintem nem megcsalás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!