Hogy küzdjem le a vonzalmamat egy férfi iránt, aki nem a párom? Teljesen elhatalmasodott rajtam.
a pasinak nincs barátnője?
és tudja, hogy neked van barátod?
és amúgy hogy tudod otthon kimagyarázni a randijaidat?
Olvasgatok és pár gondolatom támadt.
1, Ez nem olyasmi, amiről a "régi" pasi tehet. Gyenge jellemre vall, ha valaki a saját érzelmeiért másokat tesz felelőssé. ("Azért csaltalak meg, mert nem figyeltél Rám. Az egész a Te hibád!" -ez vetítés. Egy énvédő mechanizmus, az ego erősíti így magát. Feláldoz másokat, hogy bűntelennek láthassa magát.) Csak ettől ez még nem lesz igaz. Egy megromlott kapcsolat sosem kizárólag az egyik fél hibája, hanem egy folyamat.
2, Lehetetlen kívülről megítélni, hogy ez mennyire sorsszerű találkozás, vagy mennyire a szituációból adódó, eltúlzott és nem valós kivetítése a jobb kapcsolat utáni vágynak. A sokat emlegetett kémia nem minden.
3, Igen, van olyan, hogy egy titkos kapcsolat, ahol a nő újra NŐ és a férfi FÉRFI lehet, jó hatással van a régi, kihűlt kapcsolatra, ahonnan ezek a szerepek már eltűntek, kiüresedtek. Csakhogy ennek megvan az ára is. Aki a titkot hordozza, az bűnösnek fogja érezni magát. (Kivéve, ha lásd. 1-es pont.) :o) Ez komoly teher. Valamint ott van az is, hogy mi van, amikor majd mégis kiderül?
Mindezek után talán meglepő, ha azt mondom: Az életet élni kell. Nem okoskodni rajta. Hajrá! ;o)
Voltam, vagyok és nem akarok lenni hasonló helyzetben.
Még férjhezmenésem előtt tudtomra adta egy munkakapcsolatból adódó férfiismerősöm az érzéseit. Finoman, kedvesen, és nagy-nagy vívódás után. Kitértem előle. Miért? Nős volt, a városban a beosztása miatt sokan ismerik, idősebb tőlem több mint tíz évvel...soroljam? Lelkiismeret-furdalást éreztem az akkor alakuló kapcsolatommal szemben, amiért ebben a férfiban is láttam a "férfit, a társat".
Férjhez mentem, gyermekem született. Szépen élünk. Pár hete találkoztam a volt "jelölttel". Köszönésen kívül még csak nem is beszéltünk. Én a barátnőmmel és a kisfiammal voltam, ő baráti társasággal. Oda sem néztem ahol ült, pedig végig minket figyelt (barátnőm mondta). Aztán érdeklődött utánam a főnökömnél, munkatársnőknél...
persze, bennem is felébredt a kisördög... de igyekszem a kis gonoszt hideg víz alatt tartani.
nem hiányzik a bonyodalom és mire jó az érzelmeket így felkorbácsolni?
Nem fogom rá a férjemre. Ő erről nem tehet, megtesz mindent értünk... csakhát az ember gyarló lény ám.
Ha eszembe jut, mindig elhessegetem a gondolatot: mi értelme lenne? Rajtunk kettőnkön kívül kinek lenne jó? Ki mindenkit bántanánk meg vele? Mit veszíthetnék/veszíthetnénk?
Kerülöm, ahogy tudom. Nekem ez a megoldás.
Szia! Csak kíváncsiságból érdeklődöm. Van valami fejlemény? Még mindig tart ez a vonzalom, vagy esetleg már elmúlt?
07-22 20:20-as válaszoló voltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!