Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi lesz később aki albérletben...

Mi lesz később aki albérletben él?

Figyelt kérdés
Szüleimmel lakom albérletben hamarosan költözöm el saját életem muszáj élnem, azon gondolkoztam, hogy én még fiatal vagyok talán tudok egy házat venni hitelre ahol majd élhetek , de mi lesz anyukámékkal idősebb korukra amikor már nem tudnak dolgozni?! Voltatok már ilyen helyzetben? Mi lett?
2012. aug. 16. 14:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
56%

Csak nálunk ciki albérletben lakni. Máshol az idosek is albérletben élnek. Falun drágább az élet. Van a saját ház, ami pénznyelo (mondom én, aki saját házban él falun), ott a kert, udvar, amit mindég rendben kell tartani. Nincsenek nagyáruházak, ahol olcsobb dolgokat (élelmiszert lehet kapni). Lesz majd nyugdíjuk, meghuzzák magukat. Kár ezen elore agyalni.

25N

2012. aug. 16. 15:06
 12/18 A kérdező kommentje:
Nem a ciki vagy nem ciki miatt kérdeztem, sőt szerintem egyáltalán nem ciki. Hanem félek, hogy nem tudják majd eltartani magukat...
2012. aug. 16. 15:13
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

"Lesz majd nyugdíjuk, meghuzzák magukat"

Szerinted mégis mennyi ilyen demográfiai helyzetben? Sokkal kevesebbet fognak kapni mint a mostani nyugdíjasok.

2012. aug. 16. 15:17
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

9. a saját lakáshoz sem vagy hozzákötve, nem fix a szóba jöhető munkahely sem, mert oda mégy ahova tetszik, a lakásod meg kiadhatod, ellenben biztos mindig ott van, és mikor lejár a hitel, már semmi fizetni valód nem lesz, az aktuális számlákon kívül.

Külföldön azért nem ciki albérletben élni, mert van a bérlésnek egy kultúrája, meg ki tudják az emberek fizetni nyugdíjasként, pályakezdőként is. Itt meg egyik sem igaz.

Kérdező majd lesz valami, max. összeköltöztök.

2012. aug. 16. 15:32
 15/18 anonim ***** válasza:
50%
Bolond lennék egy (több)tízmilliós lakást kiadni. Az áráért még a legcsóróbb bankban is több kamatot kap az ember, mint a kérhető lakbér. És akkor nem kell folyamatosan a körmömet rágni, hogy lesz-e folyamatosan bérlőm, nem fog-e lelépni a leamortizált lakásból, stb. Itthon a lakáskiadás a legszarabb befektetések közé tartozik.
2012. aug. 16. 15:39
 16/18 anonim ***** válasza:
50%

"Itthon a lakáskiadás a legszarabb befektetések közé tartozik."

Egyetértek. A barátnőm lakását konkrétan szétverték a bérlők akik leléptel és valami tartozást is hagytak, a kaució alig fedezi a kiadásokat. De nem is igazán válogathatott a bérlők közül, alig jelentkeztek. Eddig minden ismerősömnek csak a gondja volt velük, szóval kiadni lakást nem éri meg..

2012. aug. 16. 15:46
 17/18 anonim ***** válasza:

nálunk eddig nem volt gond a lakáskiadásból, csak jól meg kell nézni, h milyen bérlőt veszel oda.

mivel nekem szükségem van rendszeres havi "jövedelemre", így ez tűnt a legkézenfekvőbbnek, valamint nem akartam eladni az örökölt lakást, lévén, h akkor mindenféle költséget rádver az állam. inkább kiadom egy normális embernek, aki hosszú távon gondolkodik, és látszik is rajta, h tud csengetni.

a kérdésre: nehéz ügy, de ha majd a húgod is dolgozni fog, akkor félretehettek a szülőknek egy megtakarításba mindketten egy csinosabb összeget, és ugye mivel onnantól senkit nem kell eltartatniuk, és nem lesz szükség nagy lakásra, elköltözhetnek egy kisebb albiba, ami mellett ők is tudnak félretenni.

2012. aug. 16. 19:29
 18/18 A kérdező kommentje:

Ezt meg kell osztanom veletek :D

Fontos tudni valók: nevelő apám van az igazi apám külföldön él övé a lakás és tőle béreljük, helyeesebben csak a rezsit fizetjük ő pedig a hitelt (havi 40). Ma reggel csörgött a telefon, hogy elválnak a feleségével és anyagilag nem tudja fenntartani vagyis a részletet fizetni és ha mi átvállaljuk akkor mienk a lakás anyukám ebbe beleegyezett :) most úgy örülök, hogy megoldódott :)))

2012. aug. 18. 11:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!