Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy fogadtassam el a barátnőm...

Hogy fogadtassam el a barátnőmmel? (hajléktalan)

Figyelt kérdés

Én faluról költöztem fel, Budapestre. Ahogy munkába járok szinte mindig látok hajléktalanokat, van, hogy teljesen normális fiatalokat. Ilyenkor mindig görcsbe rándul a gyomrom. Egyszer haza fele elbeszélgettem egy "normálissal", és elmesélte, hogy a bátyja,hogy semmizte ki 18 éves korában. Ő így került utcára egy sporttáskával,ennek 2 éve.

Felvetettem barátnőmnek, hogy segíteni szeretnék neki, fizetnék neki egy kollégiumi helyet, vennék neki ruhákat,tisztálkodási,étel, stb. Amíg valami munkát nem talál ( Pesten szerintem egyáltalán nem lehetetlen!).

Ezen ő TELJESEN kiakadt, hogy semmi értelme, át fog vágni, visszaél vele (a szokásos...). Kidobott pénz. De látta rajtam, hogy ettől a ötlettől nem tágítok, azóta nem beszél velem, látszik, hogy őrlődik, hogy mit csináljon ( ez 4 napja már).

( Mindketten dolgozunk, egy elég jó albérletben élünk. Én tudok a fizetésemből folyamatosan félre rakni elég nagy összeget, különben mindent felesbe fizetünk, sőt van, hogy én segítek be neki. )

Hogy tudnám elfogadtatni ezt vele ?

2012. aug. 16. 14:32
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Nem tudod elfogadtatni vele, és ez normális.

Sajnos, nem sajnos, illene magatokat előtérbe helyezni, és nem másokra költeni a pénzeteket, amiből elkezdhetitek az életet.

Segíts nekik, de legyenek határok. Egynek elkezdesz, esetleg jönnek a haverjai, vagy te nem tudsz leállni és akkor mit csinálsz?

2012. aug. 17. 09:27
 22/28 anonim ***** válasza:
36%
Barátnőd helyében egyik nap amikor hazamész, addigra odahívnék valami fiú ismerőst és azt mondanám neked: drágám, ennek a szerencsétlennek nincs barátnője. Pár hétig kényeztetem, kielégítem, de csak emberbaráti szeretetből és addig amíg nem talál párt. Én ezt már eldöntöttem, fogadd el.
2012. aug. 17. 10:28
 23/28 anonim ***** válasza:
65%

10:28

Ha szerinted a kettő ugyanaz, elég nagy bajok vannak a fejedben.

2012. aug. 17. 11:30
 24/28 anonim ***** válasza:
Kíméletlen leszek, de 2 év alatt, aki akar, ki tud kecmeregni a hajléktalan létből. Sajnos tény, de általában eszük ágában sincs beilleszkedni. Akkor fel kéne adniuk a szabad életet, piálást (tisztelet a kivételnek), és dolgozniuk kéne nap, mint nap. A legtöbb gyomra ezt már nem venné be. Nem egyszer hallottam, hogy fizikai munkát kínáltak nekik, mire a válasz: napi 5000-ért?? Küldd az anyukádat annyiért. Kész... aki ki akar mászni, az ki tud.
2012. aug. 17. 14:04
 25/28 anonim ***** válasza:
50%

Volt egy hasonló kezdeményezés a Városban blogon, a felkarolt hajléktalan azóta dolgozik és absztinens.

Én látok fantáziát az ötletben.

"Aki akar, segít magán" - könyörgöm, ez nem ilyen egyszerű. Amikor valaki teljesen a társadalom szélére kerül, nem olyan egyszerű lelki muníciót, önbecsülést gyűjteni. Ha csak lelkiekben is támogatja valaki, már az is nagy lökést adhat.

"Aki akar..." - akkor akik itt megélhetési problémával küzdenek, azok csak nem akarják eléggé a jólétet?

2012. aug. 17. 14:51
 26/28 anonim ***** válasza:
65%

Vond be a barátnődet a tervek részleteibe. Legyen valamilyen "pont", amit ha megszeg a pártfogolt, akkor átgondolod ismét a mentorálását.

Ez a srácnak is jó lenne, hiszen ki lehetne neki célokat, feladatokat tűzni, de szankció is lenne, ha nem él, hanem visszaél a helyzettel.

2012. aug. 17. 14:55
 27/28 anonim ***** válasza:
63%

Hm. Az első gondolatom az volt, hogy a barátnőd milyen jogon szól bele, hogy mire költöd azt a pénzt, amit Te keresel.

Különben lehet, hogy igaza van a kétkedőknek és a srác "érdemtelen" lesz az ötletre, csak kihasznál Téged. De lehet hogy nem. Szerintem az ilyen ötletek meg az ilyen emberek, mint Te nagyon sokat érnek, ezek viszik előre a világot.

2012. aug. 17. 15:20
 28/28 anonim ***** válasza:
47%
Szerintem ez egy nagyon jó öltet! Sok ilyen ember kéne mint TE! Csak sajnos az emberekből hiányzik az összefogás! Minden téren. (Ma is láttam két kisebbségit, hogy két fiatal lányt halálosan megfenyegettek, és semmi nem történt.) A legtöbben csak azzal foglalkoznak, hogy nekik még van valamijük és teljesen a rabszolgáivá válnak annak, hogy megtartsák. A véleményekből is kiderül az önzőség, mind azt tanácsolják foglalkozz magaddal és a jövőddel. Egyet értek 27-essel. Aki viszont azt mondja, hogy könnyű kikecmeregni a hajléktalan létből az nem ebben a világban él. Már, hogy tudna elmenni fizikai munkát végezni mosdatlanul szakadt ruhában?! Gondolkodjál már!
2012. aug. 22. 18:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!