Hogy fogadtassam el a barátnőmmel? (hajléktalan)
Én faluról költöztem fel, Budapestre. Ahogy munkába járok szinte mindig látok hajléktalanokat, van, hogy teljesen normális fiatalokat. Ilyenkor mindig görcsbe rándul a gyomrom. Egyszer haza fele elbeszélgettem egy "normálissal", és elmesélte, hogy a bátyja,hogy semmizte ki 18 éves korában. Ő így került utcára egy sporttáskával,ennek 2 éve.
Felvetettem barátnőmnek, hogy segíteni szeretnék neki, fizetnék neki egy kollégiumi helyet, vennék neki ruhákat,tisztálkodási,étel, stb. Amíg valami munkát nem talál ( Pesten szerintem egyáltalán nem lehetetlen!).
Ezen ő TELJESEN kiakadt, hogy semmi értelme, át fog vágni, visszaél vele (a szokásos...). Kidobott pénz. De látta rajtam, hogy ettől a ötlettől nem tágítok, azóta nem beszél velem, látszik, hogy őrlődik, hogy mit csináljon ( ez 4 napja már).
( Mindketten dolgozunk, egy elég jó albérletben élünk. Én tudok a fizetésemből folyamatosan félre rakni elég nagy összeget, különben mindent felesbe fizetünk, sőt van, hogy én segítek be neki. )
Hogy tudnám elfogadtatni ezt vele ?
Nem tudod elfogadtatni vele, és ez normális.
Sajnos, nem sajnos, illene magatokat előtérbe helyezni, és nem másokra költeni a pénzeteket, amiből elkezdhetitek az életet.
Segíts nekik, de legyenek határok. Egynek elkezdesz, esetleg jönnek a haverjai, vagy te nem tudsz leállni és akkor mit csinálsz?
10:28
Ha szerinted a kettő ugyanaz, elég nagy bajok vannak a fejedben.
Volt egy hasonló kezdeményezés a Városban blogon, a felkarolt hajléktalan azóta dolgozik és absztinens.
Én látok fantáziát az ötletben.
"Aki akar, segít magán" - könyörgöm, ez nem ilyen egyszerű. Amikor valaki teljesen a társadalom szélére kerül, nem olyan egyszerű lelki muníciót, önbecsülést gyűjteni. Ha csak lelkiekben is támogatja valaki, már az is nagy lökést adhat.
"Aki akar..." - akkor akik itt megélhetési problémával küzdenek, azok csak nem akarják eléggé a jólétet?
Vond be a barátnődet a tervek részleteibe. Legyen valamilyen "pont", amit ha megszeg a pártfogolt, akkor átgondolod ismét a mentorálását.
Ez a srácnak is jó lenne, hiszen ki lehetne neki célokat, feladatokat tűzni, de szankció is lenne, ha nem él, hanem visszaél a helyzettel.
Hm. Az első gondolatom az volt, hogy a barátnőd milyen jogon szól bele, hogy mire költöd azt a pénzt, amit Te keresel.
Különben lehet, hogy igaza van a kétkedőknek és a srác "érdemtelen" lesz az ötletre, csak kihasznál Téged. De lehet hogy nem. Szerintem az ilyen ötletek meg az ilyen emberek, mint Te nagyon sokat érnek, ezek viszik előre a világot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!