Hogy fogadtassam el a barátnőmmel? (hajléktalan)
Én faluról költöztem fel, Budapestre. Ahogy munkába járok szinte mindig látok hajléktalanokat, van, hogy teljesen normális fiatalokat. Ilyenkor mindig görcsbe rándul a gyomrom. Egyszer haza fele elbeszélgettem egy "normálissal", és elmesélte, hogy a bátyja,hogy semmizte ki 18 éves korában. Ő így került utcára egy sporttáskával,ennek 2 éve.
Felvetettem barátnőmnek, hogy segíteni szeretnék neki, fizetnék neki egy kollégiumi helyet, vennék neki ruhákat,tisztálkodási,étel, stb. Amíg valami munkát nem talál ( Pesten szerintem egyáltalán nem lehetetlen!).
Ezen ő TELJESEN kiakadt, hogy semmi értelme, át fog vágni, visszaél vele (a szokásos...). Kidobott pénz. De látta rajtam, hogy ettől a ötlettől nem tágítok, azóta nem beszél velem, látszik, hogy őrlődik, hogy mit csináljon ( ez 4 napja már).
( Mindketten dolgozunk, egy elég jó albérletben élünk. Én tudok a fizetésemből folyamatosan félre rakni elég nagy összeget, különben mindent felesbe fizetünk, sőt van, hogy én segítek be neki. )
Hogy tudnám elfogadtatni ezt vele ?
11: Egyetértek.
Kérdező: mit csinálsz, ha a barátnőd válaszőt elé állít, hogy vagy ő vagy a hajléktlan istápolása?
Én nagyon örülnék, ha lennének hozzád hasonló emberek a baráti körömben.
Mutasd be őket egymásnak, hogy a barátnődnek se legyen idegen.
25/L
hm, igaz a blogos és annak magyarázatát nem egy komment-be raktam, de azt hittem követhető.
Szóval a blogolásnak és a dolog követésnek az az értelme, hogy öngerjesztő folyamatot indítana be. Segíteni akarok(de nem tudja hogyan) embereknek lenne ez fontos, akár önkormányzati szinten is, egyfajta "ösztöndíjt" modellt is csinálhatna ebből az ember. hogy hírnevet szerezek ? benne van, nem tagadom, de butaság lenne azt hinni, hogy csak azért tenném
Párom:
Úgy érzem, ez most erő próba köztünk.Ha nagyon elfajulna a dolog, amit azért nem hiszek, megmondanám neki, hogy ez nem az elkövetkező 40 évre életvitel lesz nálam, hanem csupán fél maximum 1 év , ha igazán szeret ennyit elvisel tőlem.
Azért ti sem vagytok semmik, hogy rögtön arra gondoltok, hogy a bloggal magát akarja reklámozni.
Én örülnék egy ilyen blognak, mert én is szívesen segítenék, de nem tudom, hogyan, mivel, és hogy mennyire szívesen fogadnák el a segítségemet.
"Szóval a blogolásnak és a dolog követésnek az az értelme, hogy öngerjesztő folyamatot indítana be. Segíteni akarok(de nem tudja hogyan) embereknek lenne ez fontos,"
Jó, csak épp nem tudom, hogy ez itt, Magyarországon mennyire működne. Pár embernél talán, de nagy sikerre ne számíts. Nagyon sok ember küszködik a mindennapi megélhetéssel, ha van is valami plusz, akkor a saját családjában is talál rászorulót. Én is vihetném a gyerekeim kinőtt, jó minőségű ruháit anyaotthonba, de ameddig a saját családomban is van olyan, akinek ez sokat számít, addig neki ajándékozom. Ha lenne nélkülözhető havi 20-40 ezer forintom, akkor az ő számláikat fizetném be, az ő gyereküknek vennék pelenkát és nem egy vadidegent támogatnék.
A barátnőd helyében viszont nagyon mérges lennék. Te eldöntöttél valamit és az úgy van, ő vagy elfogadja, vagy lelép. Nekem ebben semmi kompromisszum nincs, megegyezés vagy közös döntés, neki kuss van. Én a helyében komolyan elgondolkoznék azon, hogy akarok-e ilyen emberrel együtt élni. Függetlenül attól, hogy önzetlen, pozitív, kedves stb dolog amit csinálsz, az már egy jelzés lenne számomra, hogy nincs beleszólásom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!