Meg tudnál így élni 55 ezer forintból?
Apu meghalt én még nappalin tanulok.Anyu azt mondta,hogy meg kell tanulnom bánni a pénzzel,ezért én kapom meg a családit és az árvaságit szeptembertől, ez összesen 55.000 Ft minden hónapban.
Ebből nekem kell megvenni a bérletet (5.000) forint ,a ruhákat a suliba és ha valahova megyek hétvégén nekem kell ebből fizetni.
Rezsibe és kajába nem kell adnom.
Ti kitudnátok jönni ebből?
19/L
Élni? Nem ebből élsz, hiszen nem fizetsz se albérletet, se rezsit, se kaját...
Az, hogy fizeted belőle a bérletedet, meg a gyógyszereidet semmi.
Elárulom neked, hogy mi ketten élünk albérletbe és kettőnkre nem marad 55 ezer ft havonta a rezsi és az albérlet kifizetése után. Kb. 30-35 ezerből eszünk, iszunk, tisztálkodunk ketten.
Szerintem ezzel a módszerrel nem fogod megtanulni hogyan kell bánni a pénzzel, hiszen nem te dolgozol meg érte és nem kell vele hónapról hónapra sakkoznod, hogy most vajon marad pénz számlákra, kajára, egyéb kiadásokra....
Meg tudnék simán, sőt még félre is tudnék tenni belőle. Havi 55-60.000 keresek, még itthon élek. Ebből havonta:
-10.000 megy kb a szüleimnek
-munkán kaja (olykor csokira meg hasonló apróságokra) kb 8.000
-ruháim magam veszem
-kis kedvenceim eltartása (kaja, alom, vagy ha bajuk van gyógyszer stb)
-ha megyek társasággal erre-arra
-szülinapok
-hajvágás 2-3 havi szinten
-stb
Félretenni mindig más összeget sikerül, de igyekszem. Általában 10.000-15.000 Ft-ot tudok.
Ez most komoly?
A bérletem fizetve van,itthon lakok.Körülbelül 3-4 ezer forintot költök el egy hónapban szórakozásra(,mert sajnos többre nem telik.Neked 55 ezer jut egy hónapban?Ez hihetetlen...
Részévtem apukád miatt,de ettől függetlenül ez rengeteg pénz.
Vagy valamit félreértelmeztem,és nem otthon laksz?
hát édesem, azért pár ember eléggé irigyel, remélem tudod. más munkával nem szed össze ennyit egy hónapban. ugye, ismered a 47eből meg lehet élni-féle mondatot...?
nos, ha van eszed, akkor legalább havi 20at félreteszel, és még így is marha jól fogsz élni, járhatsz bulizni, néha ruhát venni, pizzázni a csajokkal.
aztán ha már befejezted a sulit, akkor csinálhatsz jogsit, vagy lesz alaptőkéd elköltözni.
tedd össze a két kicsi kezed, mert más fősulisnak fele ennyi pénzből kell kihoznia a kolit, utazást, kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!