Szerintetek gáz lenne a zsebpénzéből szülinapi ajándékot venni a gyereknek?
Anyósomék minden hétvégén jönnek,mielőtt elmennek apósom mindig ad a gyereknek "fagyiravalót".Ezt én egy kis perselyben gyüjtöm.Természetesen kap fagyit,meg mindent tehát nem vonom meg tőle,de ez a pénzt amit kap elrakom.
Ha apróra van szükségünk elveszünk belőle de vissza is rakjuk,ha elveszünk 700at berakunk 1000ret,szóval beváltunk.
Összegyűlt annyi pénz hogy birnánk belőle venni egy kisbiciklit.úgy gondoltam hogy szülinapra ezt kapja.Anyu szerint ez igy elég gáz,mert mégiscsak az ő zsebpénze.Amúgy a kicsi 3éves.
Legszivesebben megvenném neki most szülinapra meg valami mást de tavaly is eléggé sokba belejött a szülinap és nem nagyon jutott szép ajándékra.
Egyik első válaszoló vagyok. Persze, megveheti neki a bicajt, csak ne adja elő, hogy tőle kapott bicajt.
Oké, hogy még csak három éves, de szerintem a gyereknevelésében azért bizonyos dolgokat nem árt következetesen csinálni és nem legyinteni, hogy mindegy annak úgyse fogja még fel, majd később úgy csináljuk.
Már pedig a gyerek nagyszülőktől kapott zsebpénzét bicajra költeni egy dolog, csak nem úgy kellene előadni, hogy "én vettem a gyereknek a szülinapjára bicajt". Már nekem az is önmagában érdekes lenne, hogy a nagyszülőktől kapott zsebpénzből "anyu vett neked biciklit" sztorit csinálnánk, de azért az, hogy ráadásul a szülinapjára? Három éves vagy nem három éves, gyakorlatilag magának vesz ajándékot a szülinapjára, abból, amit a nagyanyjától kap, csak anyuka azt mondja, hogy ő vett a gyereknek bicajt.
Ezt a zsebpénzes dolgot nem én találtam ki,sőt elleneztem mert a mi családunkban nem volt ilyen,nem kicsi korban hanem sosem.Nem kaptam zsebpénzt.A férjem családjában viszont ez a szokás,a másik unokák is kapnak igy a lányom is.
Eleinte kapott pelust,tápszert bébiételt,ilyesmit,tulajdonképp ezzel szeretnének segiteni nekünk.Később ezek elmaradtak és kaptuk mi a pénzt,de ez kinos volt, és most a lányom kapja azzal hogy anya vegyen neked belőle valamit.
kb fele pénz van anyóséktól fele tőlünk.
A kisbiciklit mindenképp megkapja szülinapjára,az eredeti terv szerint 3an(anyósék,anyuék,mi)összedobjuk rá a pénzt és úgy veszük meg,de megfordult a fejemben ez a variáció.
Sehol nem irtam hogy úgy állitanám be hogy én vettem a bicajt,csak igy akkor nem dobnánk össze hanem abból vennénk meg ami összegyült és közös aji lenne.
anyu az eredeti verziót támogatja,dobjuk össze.
Már nem azért, de elméleti síkon mi lenne ha azt mondaná hogy igen, anyutól és aputól kapta a bicajt?
Biztos ráfog támadni a 3 éves kislány hogy "Anya! Ne hazudj, tudom hogy ezt a nagyiéktól kapom!"
Úristen, emberek...
Amúgy nem kell azt mondani hogy a szülőktől kapta, de azt sem hogy figyelj kislányom, ezt abból a pénzből vettük amit neked a nagyiék adnak. Pont telibe szarja majd hogy kitől és milyen pénzből kapta azt a bicajt.
Mondjátok azt hogy közösen kapja a nagyiéktól és tőletek.
Mellesleg írta a kérdező hogy az anyós arra adja a pénzt hogy amire szüksége van a kislánynak, azt vegyék meg belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!