Mit lehet kezdeni egy erzelem / ingerszegeny kornyezetben felnott, onbizalomhianyos emberrel?
Szerintem ne reczkírozd ezt a témát állandóan, mert akkor mindig felkavarod, és sose lesz ideje leüllepedni benne, hogy végre előre tekinthessen.
Tudom hogy mióta gyerek is van, nehezebb megoldani a dolgot, de foglalkozz vele épp annyit, és ugyanúgy, amíg csak ketten voltatok.
Ezt soha nem fogod tudni "kiterápiázni" belőle, ez a múltja, az éleze része. Ha folyamatosan ezen lovagolsz, csak ellököd magadtól. Tudom hogy csak segíteni szeretnél, de vannak dolgok amiken egyszerűen nem lehet.
A "gyógyulásnak" van egy fura vonása, amit sokan nem is tudnak.
Nem szabad róla beszélni, nem kavarjuk fel a másikat, nem csinálunk magunkból analitikust megértő társ helyett.
Nem akarjuk arra ösztönözni a másikat, lépj már túl a rosszon, mert ebből csak rossz lesz. Nem vagyunk okosabbak, nem hangoztatjuk, hogy kéne tenni.
Egyáltalán semmit nem akarunk a másiktól = elfogadjuk.
Minden kérdés, a történekről való beszéd, annak hangoztatás hogy x,y - d vagyok, nekem muszáj elmondanod,
a következmények sorolása, ha nem beszél róla, nem oldja meg (ha van mit?); és úgy egyáltalán bármiféle megoldási szándékú közeledés visszahúzódást fog kiváltani, mert erőszaknak éli meg, pontosan azért, mert nem a megértésen van a hangsúly. Ha a feltétel nélküli elfogadás, és a valódi megértés megtörténik, utána már megindulhatnak más folyamatok; uram bocs, jó irányba. Tudom, ez egy fura paradoxon.
Az, hogy te jobban keresel, lehet valóban konfliktus forrás, de nem ismerünk titeket, sem azt, hogy a dühkitörése mikor, milyen helyzetben jön elő. Csak úgy magától? Vagy valamire így reagál?
Mért feltétlenül ehhez a gyerekkori "traumájához" akarod visszavezetni?
Az múlt nem ismeri azt a szót, ha elhagyásról és felejtésről, érzelmek csitulásáról van szó, hogy: kell.
Ha sürgetik, és kiakarjuk kergetni az emléket, annál ragaszkodóbb. Az ember legfeljebb ésszel beéri, hogy igen, kell.
Hogy ezen segíteni lehessen, ha egyáltalán tényleg akkora a baj, mert amúgy nagyon sok szépet írtál, ahhoz több infó kellene.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!