Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szülők! Ti elengednétek...

Szülők! Ti elengednétek 16éves lányotokat 2napra Pestre a 21éves barátjával?

Figyelt kérdés
már fél éve együtt vannak. a lány jó tanuló és ha megkérem hogy segítsen egyből segít.
2012. aug. 12. 22:03
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
17%

De akkor sem engedném el, mert nem tartom helyesnek:

felelősségvállalás

tisztesség

erkölcs (tudom, hogy most lepontoznak, de igen: ERKÖLCS)

E szerint én szigorúbb voltam-vagyok-leszek, mint a törvény.

Lelkiismeretem, viszont ezt diktálná, tehát ezt tenném.

2012. aug. 13. 11:05
 22/29 anonim ***** válasza:
50%
Elengedném.
2012. aug. 13. 11:17
 23/29 anonim ***** válasza:
57%
Nénike! Áruld már el, hogy milyen nagybetűs ERKÖLCSNEK mond ellent az, hogy egy lány a barátjával töltsön két napot Pesten?! Hosszútávú kapcsolatban vannak, tehát hogyha akarnak, már úgyis élnek szexuális életet, tehát ha arra gondolsz, azt eddig is megtehették.
2012. aug. 13. 11:22
 24/29 A kérdező kommentje:
igen, ismerem a srácot, már volt nálunk is néhányszor, meg lányom is volt náluk. 1 egész napra elengedtem már párszor, akkor minden rendben volt. a fiú szereti és vigyáz rá, ez látszik.
2012. aug. 13. 11:26
 25/29 anonim ***** válasza:

Kedves #21, nem az a lényeg, hogy ki milyen kezet nyomogat a gyakorikerdesek.hu-n:))

Viszont szerintem is fontos dolog az ERKÖLCS, csak hát az erkölcs legfeljebb érintőleg szól a szexualitásról, valójában arról szól, hogy egy ember hogy bánik a többi emberrel. Szóval én alapvetően erkölcstelennek tartom, ha valaki egy hatalmi pozicióban a törvénynél szigorúbb szabályokat erőszakol ki, miközben azt meg természetesnek veszi, hogy vele a törvényeknek megfelelő módon bánnak a többiek. Mert ugye "ne tégy olyant másokkal, amit nem szeretnél magadnak se" ez az ERKÖLCS kvintesszenciája szerintem.

Szóval azt gondolom, hogy a gyereket 14 éves koráig lehet tiltani a szexuális kapcsolattól, 14 éves kora után marad az, hogy az ember elmondja a saját véleményét, aggodalmait, tanácsait, és az a gyerek - ha jó volt a nevelés és a kapcsolat - erre IS figyelemmel fog lenni, meg fogja fontolni a döntése - hangsúlyozom, a SAJÁT DÖNTÉSE - előtt.

A szexualitás erkölcse meg szerintem semmiben sem különbözik az egyéb életterületek erkölcsétől: az erkölcstelen a szexben is, ha valaki a másikat becsapja, kihasználja, visszaél a bizalmával, önző módon bánik vele, ilyesmi, a szexben magában a világon semmi erkölcstelent nem látok.

2012. aug. 13. 11:33
 26/29 anonim ***** válasza:

Engedd el, hogy miért?!

Mert utána ha nem engeded el, Olyan szinten haragudni fog rád.. Tapasztalatból tudom. :)

Meg végülis felnőtt. Akár el is költözhetne.

2012. aug. 13. 11:35
 27/29 anonim ***** válasza:

Ha nem tetszik, amit írtam, pontozz le nyugodtan.

Nem fogok haragudni.

Vitatkozni nem szeretnék többet, mert a kérdésre választ írtam, Te is, a Kérdező pedig teszi, amit jónak lát.

Az "erkölcs" szót nem azért írtam nagybetűvel, mert díszelegni akarok vele, hanem előre úgy gondoltam, hogy ez a sző ma nevetségesen hangzik, de én vállalom. Ez pedig már bizony OFF a javából. Úgyhogy :mindenkinek szép napot kívánok!

2012. aug. 13. 11:36
 28/29 anonim ***** válasza:
Előző, 16 évesen azért nem egészen - de szerintem is engedje el egészen nyugodtan.
2012. aug. 13. 11:37
 29/29 anonim ***** válasza:

Ha ismered a srácot, és megbízható, akkor elengedném. Több okból is.

Ha most tiltod, legközelebb hazudni fog, és úgy is megy, ha akar.

16 évesen már nem olyan kicsi.

Nem szexelni mennek, ahhoz felesleges elutazni, bár valószínűleg már úgyis megtörtént.

Inkább a tiltás helyett a fogamzásgátlás fontosságáról beszélj vele.

SZóval, jobb, ha engeded.

2013. márc. 25. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!