Szülők! Ti elengednétek 16éves lányotokat 2napra Pestre a 21éves barátjával?
engem simán elengednének Anyuék. Szeretik, ha önálló vagyok. (Mamám is pesti,tájékozódni már tudok) :)
16L
Én nem engedtem el és nem bántam meg. Utólag ő is belátta, hogy igazam van. Tényleg.
Még nem volt nagykorú.
Nagykorúsága után mehetett és ment is mindenhova.
Ismernek még ma olyan fogalmat, hogy liliomtiprás?
"Ismernek még ma olyan fogalmat, hogy liliomtiprás?" - hogyne, parancsolj:
201. § (1) Aki tizennegyedik életévét be nem töltött személlyel közösül, valamint az a tizennyolcadik életévét betöltött személy, aki tizennegyedik életévét meg nem haladott személlyel fajtalankodik, bűntettet követ el, és egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kérdező gyereke már 2 éve betöltötte a 14. (TIZENNEGYEDIK) életévét, azzal a másik 14 év felettivel létesít szexuális kapcsolatot, akivel akar.
hoppá!- hát itt tartunk!?
szomorú :(
de azért köszi.
Szivesen, de hagyjuk már az "ó idők, ó erkölcsök"-et, ez spec az első magyar büntető törvénykönyv, a Csemegi kódex (1878 évi V. törvény) óta így van, nálunk mindigis 14 év volt a beleegyezési korhatár, ahogy Ausztriában is, akikkel ugye ezidőben közös volt a történelmünk. De Csehországban 15, Spanyolországban meg 13.
Ez a 18 éves baromság szinte kizárólag az USA "biblia-övi" részén dúl... Európában a legmagasabb tudtommal az erősen vallásos Írországban, de ott is csak 17. A legalacsonyabb viszont érdekes módon a Vatikánban VOLT, ott csak 12. - de mára átvették az olasz szabályozást, ami a miénkkel egyező módon 14.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!