Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ebben mi a rossz? Szerintem...

Ebben mi a rossz? Szerintem túlreagálják.

Figyelt kérdés

Az alábbi történetet meséltem el baráti körben, ott sokan hüledezve mondták, hogy nagyon gáz és hogy tehet egy apa ilyet egy gyerekkel, rossz apa.

Már harminc vagyok, valamiért soha nem ettem meg a nyulat, bár soha nem is kóstoltam. Egyfajta zsigeri undor volt bennem a nyúlhússal kapcsolatban, aminek az eredetét nem tudtam.

Nemrég a szüleimmel beszélgetve szóba került, mire anyám nevetve mondta, hogy neki van egy sejtése.

3 éves lehettem, amikor apám egyszer túllőtt a célon egy buliban és amikor hazaért, azonnal lerogyott a WC elé kipakolni a vacsorát. Hallottam, hogy mi történik, aggódva kérdeztem, hogy mi baja van. Anyámnak hirtelen az jutott eszébe, hogy apám nyúlpörköltet evett és rosszul esett neki, azért hányta ki.

Ilyen rókázós történet azóta sem volt, akkor egyszer esett meg csak. A szüleimet láttam alkoholt fogyasztani, néha becsípve is, de mindig mértékletesen ittak. Nem napi szinten, inkább csak társaságban. Ha a becsiccsentésig esetleg eljutottak, akkor is rém jókedvűek lettek és mindenen nevettek.

Egyiküknek sincs alkoholproblémája, túlzásba is csak akkor egyszer sikerült vinni.

Gondolom bennem annyi maradhatott meg, hogy hányni rossz, ezért a nyúlpörkölt is rossz, mert attól hányni fog az ember.

De ugyanígy végignéztem anyám szalmonellafertőzését, amikor három napig zsinórban hányt - így a szalmonelláról is rossz emlékeim vannak :)

Egyszóval nem értem, hogy ezért miért lenne rossz apám. Akit mellesleg nagyon szeretek és simán neki ítélném a világ legjobb apja díjat. Ezért is ütött szíven mások ilyetén véleménye.

2012. aug. 10. 09:38
1 2
 11/16 intrepid ***** válasza:
Ne mesélgesd ezeket a dolgokat, lehet, hogy olyan szól meg titeket, akinél sokkal jobban ég a ház. Apukádnak meg ha tényleg finom bora van, és szüretre nem fogy el, kellene az üres hordó, írj nekem, majd én csinálok helyet. :-)
2012. aug. 10. 10:05
 12/16 anonim ***** válasza:
Hadd gondoljanak amit akarnak. Én kisvárosban nőttem fel...mindenki ismert mindenkit, de persze csak azt pletykálták, amit szerintük láttak...14 voltam, amikor apuval mentem iskolában, egyfele volt a suli, meg a munkahelye. Az öregasszonyok mentek be anyámhoz a boltba, ahol dolgozik, hogy ők nem akarnak rosszat, de a férje reggelenként egy nővel sétálgat, hát a nő én voltam 14 évesen :D
2012. aug. 10. 10:08
 13/16 anonim ***** válasza:

12-es, ez megvolt nálunk is, csak anyámmal meg a bátyámmal. :)

Kérdező, nem rossz ember az apád, hidd el. Az alkoholisták pont hogy nem igazán hánynak az alkoholtól.

2012. aug. 10. 10:16
 14/16 anonim ***** válasza:
Sztem is túlreagálják. Mki szeret abban a hitben élni, hogy az ő szülei tökéletesek meg ők bezzeg tudják, hogy milyen a tökéletes szülő, gyakran burokban is nőttek fel... persze arra melyikük emlékszik 100%-osan, hogy az ő apjuk hogy viselkedett és mit csinált, amikor ők 0-4 évesek voltak? Ugye, hogy semmit. Egyébként is, egyszer-egyszer hibázni emberi dolog, ettől senki nem lesz rossz szülő.
2012. aug. 10. 11:34
 15/16 anonim ***** válasza:
Túlreagálták. Szerintem tök jó családod van! Mind két szülőd rendes és jófej ember lehet, pedig én 17 éves korom óta nem iszom, csak éttermi vacsorához egy pohár bort kábé, és tök erkölcsös vagyok, de még nekem is inkább szimpátiát váltanak ki a szüleidről írtak! ne törődj velük!
2012. aug. 10. 11:34
 16/16 anonim ***** válasza:
Abszolút túlreagálják a barátaid! Nem attól lesz valaki rossz apa, vagy alkoholista, hogy néha becsiccsent. Én pl bulikban vagy családi összejöveteleken többször berúgtam már apámmal együtt is, ilyenkor kb úgy viszonyulunk egymáshoz, mint a barátainkhoz, hülyülünk, húzzuk egymást, nevetünk és hülyeségekről beszélünk. Mégis tiszteljük és szeretjük egymást. Attól, hogy ő is ereszt néha a gyeplőn, attól még ugyanaz az ember, aki kiskorod óta nevel, aki törődik veled, aki a nagybetűs "APA" számodra. Én inkább sajnálom azokat, akiknek ennyi sem fér bele az értékrendjükbe.
2012. aug. 10. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!