Ebben mi a rossz? Szerintem túlreagálják.
Az alábbi történetet meséltem el baráti körben, ott sokan hüledezve mondták, hogy nagyon gáz és hogy tehet egy apa ilyet egy gyerekkel, rossz apa.
Már harminc vagyok, valamiért soha nem ettem meg a nyulat, bár soha nem is kóstoltam. Egyfajta zsigeri undor volt bennem a nyúlhússal kapcsolatban, aminek az eredetét nem tudtam.
Nemrég a szüleimmel beszélgetve szóba került, mire anyám nevetve mondta, hogy neki van egy sejtése.
3 éves lehettem, amikor apám egyszer túllőtt a célon egy buliban és amikor hazaért, azonnal lerogyott a WC elé kipakolni a vacsorát. Hallottam, hogy mi történik, aggódva kérdeztem, hogy mi baja van. Anyámnak hirtelen az jutott eszébe, hogy apám nyúlpörköltet evett és rosszul esett neki, azért hányta ki.
Ilyen rókázós történet azóta sem volt, akkor egyszer esett meg csak. A szüleimet láttam alkoholt fogyasztani, néha becsípve is, de mindig mértékletesen ittak. Nem napi szinten, inkább csak társaságban. Ha a becsiccsentésig esetleg eljutottak, akkor is rém jókedvűek lettek és mindenen nevettek.
Egyiküknek sincs alkoholproblémája, túlzásba is csak akkor egyszer sikerült vinni.
Gondolom bennem annyi maradhatott meg, hogy hányni rossz, ezért a nyúlpörkölt is rossz, mert attól hányni fog az ember.
De ugyanígy végignéztem anyám szalmonellafertőzését, amikor három napig zsinórban hányt - így a szalmonelláról is rossz emlékeim vannak :)
Egyszóval nem értem, hogy ezért miért lenne rossz apám. Akit mellesleg nagyon szeretek és simán neki ítélném a világ legjobb apja díjat. Ezért is ütött szíven mások ilyetén véleménye.
Szerintem túlreagálod és a többiek is.
Valaki nem ettől rossz apa és ezt Te is tudod :)
Egy eset még beugrott, amikor apámat részegen láttam - bár az annyi volt, hogy üveges szemmel hazaért, mondta, hogy ő most lefekszik és reggelig nem láttuk :)
De akkor képviselőnek indult a választásokon, és a kampány része volt, hogy sok embert meglátogatott. A környéken rengeteg szőlősgazda van. Kampány idején nem tehette meg, hogy a kínált borból nem kóstol, netán kiköpi (borbíróként is tevékenykedett, de ott kiköpik), így 30-40 pince után már nem volt szomjas :)
Sőt, gyerekkoromban (nyolcvanak évek) az is szokás volt, hogy a hivatali vendégeket alkohollal kellett kínálni, mert sofőrjük volt. Olyankor apám titkárnője alkoholhoz hasonló színű italt töltött apámnak (teát, vizet, esetleg ételszinezékkel festett vizet), apám meg eljátszotta, hogy erős whisky, pálinka és a rend kedvéért borzongott egyet a korty tea után :)
Valószínűleg azok a barátaid még ilyet sem láthattak,azt gondolják,hogy ez neked olyan rossz élmény lehetett.Nekem megmondom őszintén,hogy "apám" egy alkoholista bunkó,csak annyi a jó benne,hogy még nem ver minket,de állítom,hogy amilyen vadállat,még azt is megtenné,csak nem meri,mert tudja,hogy felnyomnám..körülbelül az első ütés után hívnám a rendőrséget.Nem szabad elviselni már az első ütést sem SENKITŐL!De amíg nem ver,nem bánt,nem erőszakoskodik,csak magában tesz kárt,addig nem szabad túl nagy ügyet csinálni a dolgokból.Ugyanis minden ember hibázik és rengeteg hibánk van ahhoz,hogy a másikat rosszabb embernek lássuk,ameddig tényleg nem az.
16/L
Nem, agresszív soha nem volt. Ha alkoholt iszik, akkor kevéstől vigyori lesz, soktól meg elalszik bármilyen testhelyzetben. De az elalvós verziót talán egyszer láttam életemben, a "vigyorinál" megállt.
Engem egyszer sikerült véletlenül meghánytatniuk alkohollal, amikor valami gyomorfertőzésre erőltettek egy kupica pálinkát (népi gyógymód :)). Most vagy a nekem szokatlanul erős alkoholtartalom, vagy eleve a betegség miatti gyenge gyomrom okozta, de ahogy megittam, visszarántott mindent, ami a gyomromban volt. Azóta se kúrálom magam ilyen népi eszközökkel :)
Még kiabálni se nagyon kiabált velem. Kamaszkoromban párszor, bár akkor bőven megérdemeltem.
Annyira tiszteletet parancsoló, következetes viselkedése van, hogy gyerekkoromban bőven elég volt összeráncolnia a szemöldökét, én már összetojtam magam tőle. Nem volt szüksége arra, hogy kiabáljon, vagy megüssön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!